Jeličić: Srbija je taktički neuredna momčad; Stipić: Igrali su bez srca

Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju sa 3:2 (2:2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru reprezentaciji Brazila koja je unatoč porazu 0:1 od Kameruna osvojila prvo mjesto, piše hrt.hr. 

– Ovaj susret između ove dvije reprezentacije bih usporedio sa stanjima u državama Švicarskoj i Srbiji. Švicarska je dala dva beskamatna kredita Srbiji, ali nije ih to koštalo. Srbija je taktički neuredna momčad, Švicarci su iskoristili prednosti po bokovima. Srbija sistemski nije naškodila Švicarski, nisam vidio sistemski rad njihovog izbornika, rekao je Joško Jeličić u uvodu emisije Qatara.

Tomislav Stipić komentirao je situaciju s terena kada su igrači Srbije prigovarali sucu i tražili kazneni udarac.

– Tu vidite bespomoćnost i jako malo razuma na terenu. Srbija je bila gotovo paralizirana i ovo emocionalno stanje je jedno, ali oni su igrali i bez srca, rekao je.

Sudački ekpert Marijo Strahonja rekao je da je sudac Fernando Rapallini izvrsno odsudio.

Jeličić je govorio o sistemskim problemima u momčadi Srbije.

Stipić se osvrnuo na izlazak Xherdan Shaqirija iz utakmice.

– Shaqiri je posebno važan kotačić u reprezentaciji Švicarske, znamo i njegove korijene. Možda je i izbornik vidio da tenzije u njemu raste te ga htio zaštiti pa ga je izvadio, kazao je Stipić.

Drugi analitičar HRT-a Joško Jeličić se samo nadovezao:

– Jeste li primijetili vođenje utakmice Yakina Piksija? Jedan trener je stabilan i zna vladati svojom ekipom koja ga slijedi. Piksi je drugi dio igrao desnog bočnog, odnosno većinu utakmicu se primao za glavu i komentirao suđenje. Odavao je nervozu, to su bitne stvari jer treneri svojim govorom tijela govore igračima kako se treba ponašati. Ako si ti nervozan, ako gestikuliraš, vidjeli ste i kako igrači ulaze u nervozu. Vođenje momčadi je iznimno važno, kazao je Jeličić.

Srbija je u tri utakmice SP-a primila osam golova, najviše nakon Kostarike koja je nastradala od Španjolaca.

– Tomislav i ja smo se umorili od raščljanjivanja srpske reprezentacije. Sve se reklo. Jedna reprezentacija koja ima individualce na jednom nivou, a primili su osam zgoditaka u tri utakmice, imaju jedan bod i “Ćao”, kazao je Jeličić. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?