Hercegovina: Zašto poduzetnica koja vodi kompaniju s 500 ljudi, a otvara još jednu – plače?

Na temperaturi oko nule, na uzvišenju Izlaz od Prozor-Rame prema Tomislavgradu prije par dana je zabilježeno jedno neobično događanje za BiH. Neobično iz više razloga.

Kako piše Stijena.info, najavljeno je otvaranje tvornice, otvorit će je žena, koju ne forsira politika.

Položen je kamen temeljac za tvornicu u kojoj bi trebalo raditi tristotinjak ljudi, a na kojoj inzistira poduzetnica Snježana Köpruner, koja već u Travniku zapošljava petstotinjak ljudi.

U konačnici će ova hrabra žena zapošljavati tisuću ljudi. Ne u kladionici, ne u prodaji, nego u proizvodnji – tvornici.

Cjelokupnu manifestaciju zasjenile su njezine suze. Nisu one bile krokodilske, k’o kad ih pusti naša neradničko-politička-odnarođena bagra, nisu one bile ni odraz nemoći, nego nasuprot – snage i motivacije i volje i želje i ljubavi da svoje zemaljske talente usmjeri na dobrobit društva.

“Jedan od prisutnih prijatelja kada je čuo da pokrećemo ovaj projekt rekao mi je ‘mora da se neko u Prozor-Rami dobro Bogu molio pa da se odlučite za ovu investiciju’. Može biti da je tako bilo, a ako jest, onda mislim da su to bile ramske majke koje su htjele zaustaviti biološko istrebljenje iz ovih krajeva, a svoju djecu zaštititi od surove i nepoznate tuđine”, kazala je, uz ostalo, u uvodnom govoru vlasnica tvrtke GS i tu je zaplakala, piše Stijena, a čitav komentar pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?