Messi: Napravili smo još jedan korak ka naslovu

Argetinnski nogometaši ušli su u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši u Al Rayyanu Australiju s 2-1 (1-0), te će u četvrtfinalu igrati s Nizozemskom,piše hrt.hr.

U svom 1000-tom seniorskom nastupu u karijeri, Lionel Messi je u 35. minuti postigao vodeći gol, njegov prvi u nokaut-fazi na svjetskim prvenstvima.

– Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, napravili smo još jedan korak ka naslovu. Bila je to fizički vrlo teška utakmica i kontrolirana. Možda smo je mogli riješiti ranije i zaključati vrata, ali nismo. Osim njihovog zadnjeg udarca koji je obranio Dibu Martinez, nismo previše patili, rekao je Messi nakon utakmice.

Nahuel Molina, desni bočni Argentine, dodao je o utakmici:

– Nevjerojatno. Patili smo na kraju utakmice, znali smo da oni mogu proći, da su jaki u kontranapadu i na lopti. Malo smo patili na kraju, ali uspjeli smo i prošli. Sve utakmice su teške. Pokušavali smo igrati svoju igru, to smo i uspjeli, tako smo i zabili. Privilegija je igrati s Messijem. Znamo da moramo biti strpljivi, znamo da će on završiti tako što će naći to malo prostora i znamo da uvijek imamo tog asa u rukavu.

Australski izbornik Graham Arnold bio je ponosan na svoje igrače.

– Rekao sam dečkima da ne mogu biti ponosniji na njih i na sve što su dali, meni i zemlji. Bio je to dug, težak put od četiri i pol godine. Naravno, malo sam razočaran, jer mislimo da smo mogli imati malo više. Ali siguran sam da je zemlja jako ponosna na ove dečke. Ne igraš svaki dan s trećom najboljom momčadi na svijetu i mislim da smo napravili sjajan posao. Ponosan sam na žrtve koje su podnijeli tijekom ovog putovanja. Čuli smo puno da smo bili najlošija momčad “Socceroos” svih vremena, a došli smo do 1/8 finala, kao 2006. godine, uzevši šest bodova u grupi, što se nikad nije dogodilo. Messi? On je nevjerojatan. On je jedan od najvećih svih vremena, on je izvanredan. Imao sam privilegiju igranja protiv Diega Maradone i treniranja Messija protiv Argentine. Argentina mora biti ponosna i sretna što je imala dva igrača ovakvog kalibra. Nogomet je sport koji ujedinjuje našu naciju, a navijači su bili jako sretni što su prisutni na Svjetskom prvenstvu. Ali tako bi trebao biti svaki put i potrebno nam je da vlada uloži novac u razvoj ovog sporta, zaključio je Arnold.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?