Tko je razočarao, a tko iznenadio Jeličića i Zekića

– Grupna faza Svjetskog prvenstva pokazala je nepredvidivost turnirskog sustava, posebno ovog prvenstva koje se događa u specifičnim uvjetima i terminu. Mislim da će osmina finala biti još uvijek zagrijavanje teškaša. Imamo osam izrazitih favorita, ali u jednoj utakmici valja uzeti sve čimbenike u obzir i biti oprezan. Puno stvari utječe na konačni rezultat, rekao je Joško Jeličić u emisiji Qatara osvrnuvši se na prvi krug Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

– Bilo je dosta opreza i porođajnih muka pa očekujem sve interesantniji i bolji nogomet. Svi smo očekivali da ćemo igrati protiv Španjolske. Traženje nečega više mislim da bi bilo previše. Imamo dovoljno vremena. Manje-više znamo s kim ćemo igrati u četvrtfinalu, naravno, treba proći Japan. Ima dosta azijskih i afričkih momčadi koje su prošle dalje. Zanima me kako će se ponašati u utakmicama gdje nema ispravka. Jako me zanima Maroko koji je dio javnosti podcijenio. Vidjet ćemo koliko mogu ići daleko i kako će se nositi s pritiskom, smatra Zoran Zekić

Među 16 najboljih reprezentacija su Japan, Koreja i Australija iz azijskih kvalifikacija.

– Najbolji rezultat njihovih predstavnika na svjetskim prvenstvima i nije slučajnost. Jako puno ulažu u razvoj nogometa, igrači rano odlaze u Europu gdje dobivaju taj taktički štih koji im je nedostajao. Usto, dodao bih Iran koji je protiv Walesa i Amerike, zanemarit ćemo s Engleskom, pokazao snagu. Prije im je bio problem ravnoteže, odnosno stvaranja momčadske kompaktnosti i poštivanja hijerarhije. Maroku kod ždrijeba nitko nije davao ni 1 posto šanse da budu prvi. Promjena izbornika i povratak talenta su doveli do toga. Njemačka mi je razočaranje, ovo im se događa u kontinuitetu. Trebaju se zapitati zašto i mijenjati neke stvari, rekao je Jeličić.

– Danci su pokazali jako malo, a očekivao sam više od Srbije s obzirom na kvalifikacijske utakmice i pojedinačnu kvalitetu. Nevjerojatno da imaju isti problem 10 puta zaredom i nema nikakve reakcije. Neke europske reprezentacije nisu bile na nivou. Maroko je bio u izdanju kakvo nitko nije očekivao, Hrvatska je top sila, Belgija nije bila u pravom izdanju, doći će do smjene generacije. Njemačku su svi, kako se kaže prokužili, i morat će mijenjati, istaknuo je Zekić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?