Mikić: Mislim da će Japanci zapeti na prepreci u osmini finala

U emisiji Qatara Mario Carević i Mihael Mikić najavili su sutrašnji dvoboj između Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Na početku emisije, Mihael Mikić rekao je čime se trenutačno bavi. 

– Pomoćnik sam Damiru Krznaru u Mariboru, nemamo se vremena posvetiti gledanju svih utakmica, ali pratimo Hrvatsku, rekao je na početku gostovanja Mihael Mikić, koji je tijekom karijere igrao deset godina u japanskim klubovima Hirošima i Shonan.

Ritsu Doan je rekao da će Japan postati svjetski prvak i da mu se ne treba smijati.

– Preoptimistična i preambiciozna izjava. Mislim da će zapeti na prepreci u osmini finala. Pobijedili su Španjolsku i Njemačku, ali izgubili od Kostarike. Imaju kvalitetu, ja ih cijenim, ali realno moram reći da nisu bolja ekipa od Španjolske i Njemačke.

Dodaje da su izgubili od Kostarike jer ih je sputavao pritisak.

– Kada znaju da nešto moraju, nije onda svejedno igrati. Nije isto kada nemaš taj pritisak. Mislim da će u ovoj utakmici imati pritisak, sigurno će biti puno više u grču nego što su bili u ove dvije utakmice sa Španjolcima i Nijemcima, zaključuje. 

Mikić dodaje da imaju tri sjajna igrača kojima ne treba ostavljati prostor.

– To su Ritsu Doan, Kaoru Mitoma i Takuma Asano.

Komentirao je i izjavu izbornika Hajimea Moriyasua koji je rekao da očekuje da će proći nakon 120 minuta.

– Očito smatra da imaju šansu, možda kroz produžetke. Svjestan je da je Hrvatska favorit, ali nada se da će možda odvesti utakmicu u tom smjeru. Ne bih volio da utakmica ode u produžetke, kako bih rekao, mlađi su, tu mogu biti u prednosti, dodaje. 

Kaže i sljedeće. 

– Tipičan primjer japanske osobe i čovjeka, jako teško pokazuje emocije. Zna da ne može utjecati na odluku. On kad je vodio mene u Hirošimi, bio je hladan na utakmici, no nakon toga se znao proveseliti i pokazati emocije. Sigurno je da je on jedan od njihovih najjačih karika. Oni su odrastali uz Mihajla Petrovića, učili su od njega, njegov je način vođenja i učenja bio potpuno suprotan od svih ostalih. On je dan danas u Japanu, 17 godina je u japanskoj prvoj ligi. On je pak učio od Ivice Osima. Ta dva čovjeka imaju itekakav utjecaj na japanski nogomet i njegov razvoj, ističe.

Prisjetio se prošlih ogleda Hrvatske i Japana. Pobjeda 1998. te remija 2006.

– Moramo iskoristiti svoju visinu, treba stožer pogledati sve prekide. Mislim da nam to može biti prednost, komentira.

Utakmicu možete pogledati na Drugom programu HTV-a, na platformi HRTi, a sve najnovije informacije iz Dohe pratite od ranoga jutra na našem portalu, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?