PROTIV JAPANA BEZ VAŽNOG IGRAČA? Dalić otkrio velike ambicije Vatrenih na SP-u: ‘Mi imamo svoj san. Pokušat ćemo…’ ; A onda su ga upitali za Čapljinku…

Hrvatski nogometaši pripremaju se za ogled osmine finala protiv azijskog predstavnika Japana, papirnati su favoriti, ali to naravno treba potvrditi i na travnjaku stadiona Al Janoub.

Danas na službenoj press konferenciju pod okriljem Fife sudjelovali su izbornik Zlatko Dalić i prava atrakcija katarskog SP-a Joško Gvardiol, a novinari su im postavljali brojna pitanja, bilo je i nogometnih, ali i nenogometnih pitanja, pa su tako strani novinari pitali Dalića i Gvardiola znaju li za Ivanu Knoll, odnosno za podršku najpoznatije hrvatske navijačice, porijeklom iz Čapljine, koja se ovih dana provlači kroz brojne medije, na što što nijedan od njih nije htio odgovoriti.

Dalić je samo rekao da je bez komentara.  

@ehercegovinaportal Dalić i Gvardiol o Ivani Knoll #knoll ♬ original sound – ehercegovinaportal

Što se tiče nogometnih pitanja, bilo je govora i o situacijom s ozljedom Borne Sose, na što je Dalić odgovorio: “Pa imamo danas zadnji trening, ukoliko Borna Sosa ne može biti u angažmanu kakav bi on trebao biti, nama sutra trebaju igrači koji su u punoj snazi i spremi. Vidjet ćemo danas na treningu.”

O taktici protivnika Dalić je rekao da su radili analize Japanaca.

 “U analizi koju smo mi radili, Japan ima presing i tranziciju, ali u posjedu je najlošije. Svaku svoju akciju rješavaju sa pet, šest igrača u protivničkih 16 metara, imamo iskustvo Španjolaca i Nijemaca da moramo biti maksimalno koncentrirani. Protiv Kostarike nisu napravili ništa kada su oni trebali napadati.”

Nada se hrvatski izbornik da će hrvatski navijači bodriti repku.

“Nadam se da će biti sutra još više navijača nego prije, vjerojatno su oni svi čekali da mi prođemo grupu, pa da idu na putovanja, s njima smo puno jači.”

Joško je slično komentirao navijače: “To je jedan vjetar u leđa, bilo je lijepo igrati na Maksimiru i u Austriji.”

Kako piše Net.hr, marokanski novinar je Dalića pitao o osvajanju Svjetskog prvenstva svoje reprezentacije: “Svatko ima pravo na svoj san, mi smo to pokazali 2018. godine. Zašto Maroko nebi mogao to napraviti?”

Zlatko Dalić je ovako pričao o osvajanju Mundijala: “Mi imamo svoj san, pokušat ćemo otići stepenicu više nego prošli Mundijal.”

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?