Bjelica na poluvremenu: Nismo sto posto u utakmici

Japan vodi s 1:0 protiv Hrvatske nakon prvog poluvremena osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva. Nenad Bjelica je prokomentirao razvoj događaja u prvih 45 minuta, piše hrt.hr.

– Za ovaj gol je bolji bio Japan. Naša ekipa u prvom dijelu nije bila optimalna, ne možemo biti zadovoljni načinom igre. Imali smo previše neforsiranih grešaka, u sredini terena nismo radili pritisak na njihova dva vezna igrača, iako mi igramo s tri veznjaka. Njihova dvojica uspješno okreću strane i tjeraju nas na trku pa se puno trošimo u obrani. Fali agresivnosti, odlučnosti kod centaršuteva, na kraju su centaršutevi njihova snaga, tako smo dobili gol. Na početku su bile dvije-tri situacije u kojima su oni bili jako opasni iz centaršuteva. To je trebala biti naša snaga, a na kraju je slabost, smatra Bjelica i nastavlja:

– Imali smo šansu Perišića. Tu se vidjelo kako se pragmatičnim nogometom može do šansi. Danas se Japanci ne brane tako nisko, pokušavaju visokim pritiskom i to otvara koridore, kao u jednoj situaciji kad je Petković malo zakasnio s pasom na Kramarića.  Premalo mi je rotacija na bokovima i utrčavanja kad napadamo postavljenu obranu Japana. Svi centaršutevi su bili opasni, ali ih je bilo malo, premalo. Ne mogu reći da nismo u utakmici, ali nismo sto posto u utakmici. Prejednostavne greške govore mi da nismo kakvi bi trebali biti, zaključio je HTV-ov stručni sukomentator.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?