Dalić: Mi smo mali, ali hrabri i borbeni

“Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, nikada ne podcjenjuj Hrvatsku”, kazao je izbornik Zlatko Dalić nakon trijumfa protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru, piše hrt.hr.

– Imali smo tešku utakmicu, čestitam mojim dečkima, ali i reprezentaciji Japana. Bila je to muška, borbena utakmica, Japan se pokazao kao težak suparnik. U prvom poluvremenu smo imali problema s njihovom agresijom, nismo se uspjevali nametnuti. Na poluvremenu smo se malo posložili i promijenili način igre. Opet pokazujemo karakter i borbenost. Možda su nas oni podcijenili, ne podcijenjuj Hrvate nikada. Možda smo mali, ali smo hrabri i borbeni, dajemo sve od sebe, kazao je Dalić.

Osvrnuo se i na sjajnu izvedbu Dominika Livakovića.

– Jedanaesterci su lutrija, ali imali smo danas fantastičnog Livakovića, bio je nesavladiv. Jučer smo na koncu treninga vježbali penale i on je branio sjajno. Vjerujte mi kada su krenuli jedanesterci, bio sam siguran. Jučer je pokazao sigurnost i kvalitetu, donio mi je samopouzdanje. Sve strahove naših igrača je Livaković otklonio svojim obranama. Bio je dostojan nasljednik Subašića iz Rusije. I nekako se povijest ponavlja.

Dalić je istaknuo kako njegova momčad nije odigrala predstavu kakvu može.

– Nismo pokazali predstavu kakvu Hrvatska gaji, kakvu pokazuje, kako Hrvatska igra tehnički sjajno. Mi smo se na poluvremenu prilagodili suparniku i tu smo pokazali kvalitetu i borbu. Bili smo na visokom nivou. Ovo je za nas veliki uspjeh. Ovo je treći rezultat u našoj povijesti. Imali smo srebro, imali smo broncu, sada imamo četvrtfinale i za nas Svjetsko prvenstvo nije gotovo, kazao je.

Naglasio je kako se Hrvatska ima pravo nadati još nekim dobrim rezultatima.

– Imamo kvalitetu, imamo dobru momčad, ali na ovom SP-u je puno kvalitetnih reprezentacija. Sutra ćemo znato što i kako, ali nećemo se nikome predati, borit ćemo se i tražiti svoj put i svoj san dalje.

Poručio je kako bi radije Koreju, ali Vatreni će biti spremni i za Brazil.

– Nema veze, igrat ćemo, pokušat ćemo napraviti sve da ostvarimo pobjedu. Ova generacija ne odustaje, ona pokazuje dušu i emocije hrvatskog naroda. Puno smo se mučili, patili i hrvatska reprezentacija je velika stvar za hrvatski narod i mi znamo da cijela Hrvatska živi za nas. Ovo je naš način kako da ohrabrimo našu maliu državu, da joj damo još više vjere u bolje sutra.

Dalić je naglasio kako je u sastavu hrvatske vrste 18 igrača koji nisu bili u Rusiji.

– Danas sam im rekaio da im je ovo šansa da uđu u povijest. Mi koji smo bili u Rusiji smo već ušii u povijest. Mi nikada ne odustajemo, hrabri smo, vjernici smo i dragi Bog stoji uz nas, istaknuo je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?