Izbornik Japana: Najgore je ovako ispasti

Rezultat je jako nesretan za nas, najgore je ovako ispasti, kazao je nakon poraza od Hrvatske na SP-u Hajime Moriyasu, izbornik Japana, piše hrt.hr.

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Japan sa 3-1 (1-1), a Hrvatska čeka boljega iz dvoboja Brazila i Južne Koreje. 

– Rezultat je nesretan za nas. Ali igrači mogu biti zadovoljni jer su se natjecali na najvećoj pozornici. Nadam se da će nastaviti ovako. Japanski nogomet može nastaviti rasti. Imamo to, mada nismo dosegli četvrtfinale i nismo mogli prijeći tu prepreku. Ali pobijedili smo Španjolsku i Njemačku, koji su bivši svjetski prvaci. Japan može ostvariti velike pobjede na svjetskoj sceni, a igrači su započeli novu eru, kazao je izbornik Japana. 

– Svaki dan u ove četiri godine naporno smo radili da probijemo ovu barijeru i uđemo u četvrtfinale, ali nismo mogli postići rezultat koji smo željeli. To je stvarno teško za podnijet. Ipak, pružili smo snažnu izvedbu tijekom cijelog turnira, pobijedili Njemačku i Španjolsku i stigli do jedanaesteraca protiv finalista iz 2018. Jako sam ponosan na naš tim, rekao je kapetan Maya Yoshida, koji je bio jedan od trojice Japanaca koji je promašio penal.

Tri promašena penala su negativni rekord mundijala, kojim se do sada mogla pohvaliti samo Engleska koja je na isti način ispala sa Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?