Hrvatska danas po četvrtfinale SP-a

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 16 sati igra protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Vatrene čeka težak ispit protiv momčadi koja je u grupnoj fazi srušila Njemačku i Španjolsku te osvojila prvo mjesto, piše hrt.hr. 

LOVREN ODUŠEVIO NAVIJAČE

11:18

Jutro uoči susreta osmine finala protiv Japana, hrvatski navijači su ispred hotela naše reprezentacije ponovo razvili veliku navijačku zastavu, među navijače su se spustili i pojedini igrači. Među njima su bili Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Lovro Majer. Lovren je podijelio i mnoštvo autograma i selfija.

IGRAMO NA NAJLJEPŠEM STADIONU

11:14

Dvoboj protiv Japana igra se na stadionu Al Janoub, po mnogima najljepšem stadionu u Kataru. Prvi je to stadion kojemu je vizualni identitet podarila kraljica krivulja, Zaha Hadid.

ZASTAVA STIŽE I NA STADION

11:11

Pobjednički ritual se nastavlja, navijačka zastava je još jednom razvučena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Svjetskog prvenstva u Katru.

Razvlačenje zastave na plažu hotela Hilton Doha postao je tako pobjednički ritual. Ovoga puta skraćena je na 30-tak metara kako bi danas mogla i na stadion.

‘KRALJEVI DRAME’

09:34

Sve naše utakmice na velikim natjecanjima su išle u produžetke nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj 98′, jedina iznimka je finale u Rusiji 2018. godine. 

“MALA DRŽAVA S VELIKIM SNOVIMA”

09:29

Hrvatska je aktualni viceprvak svijeta, a od 16 reprezentacija u osmini finala, uvjerljivo smo najmanja država po broju stanovnika. 

– Mi vjerujemo u svoj san. Uvijek sam optimist, ali zaista ovo je prvenstvo kvalitetno. Pružamo izvrsne rezultate na svjetskim prvenstvima. Među najboljih 16 uvjerljivo smo s najmanje stanovnika i najmanja država. Mi smo mala država, ali s velikim snovima. Cilj je proći što više, što dalje, poručuje izbornik Dalić. 

OPET U CRVENO-BIJELOM DRESU

09:28

Hrvatska nogometna reprezentacija će i četvrti susret na Svjetskom prvenstvu u Katru igrati u svom prvom dresu sa crveno-bijelim kvadratićima. Naši suparnici će nastupiti u plavoj kombinaciji dresova u kojoj su igrali i protiv Njemačke, Kostarike i Španjolske.

Na posljednjem SP-u 2018. u Rusiji “Vatreni” su u prvom dresu igrali prvu utakmicu potiv Nigerije, te finale protiv Francuske.

HRVATSKA JE FAVORIT, ISTIČU NAŠI ANALITIČARI

09:03

Tomislav Ivković ističe da Japan nije toliko jak protivnik: 

– Dalić je rekao da želi Japan i želja mu se ostvarila. Nemojmo okolišati, Japan je ipak slabija ekipa od Španjolske. Uz sav respekt prema Japanu, više nam odgovaraju.

Mi kontroliramo igru, ritam i tehnički smo spremniji smatra Robert Matteoni iz Sportskih novosti: 

 – Japan je napravio velike stvari u grupnoj fazi natjecanja, ali ne treba zaboraviti da je izgubio i od Kostarike. Imaju odličnih stvari, ali i mana koje se daju iskoristiti.

Mihael Mikić dobar je poznavatelj japanskog nogometa i smatra da pobjede nad Njemačkom i Španjolskom nisu toliko relevantne, te da ih treba viditi kako reagiraju pod pritiskom: 

– Pobijedili su Španjolsku i Njemačku, ali izgubili od Kostarike. Imaju kvalitetu, ja ih cijenim, ali realno moram reći da nisu bolja ekipa od Španjolske i Njemačke. Mislim da će u ovoj utakmici imati pritisak, sigurno će biti puno više u grču nego što su bili u ove dvije utakmice.

TAKEFUSA KUBO I MAYA YOSHIDA

08:53

Većina Moriyasuove momčadi igra u Europi, od 26 igrača samo ih sedam nastupa u domovini i ovo je možda najjača, najiskusnija momčad koju je Japan dosad odveo na Svjetsko prvenstvo. Najveće prijetnje su “japanski Messi” i kapetan sa ženskim imenom. 

NIKADA NISU OTIŠLI DALJE OD OSMINE FINALA

08:50

Japanu je ovo sedmi uzastopni nastup na svjetskim prvenstvima pri čemu su četvrti put prošli skupinu. Dalje od osmine finala nisu prošli. Sada im na putu najvećeg uspjeha u povijesti japanskog nogometa stoje aktualni svjetski doprvaci Hrvati.

VELIKO POŠTOVANJE PREMA HRVATSKOJ

08:41

Japanski strateg Hajime Moriyasu prokomentirao je i reprezentaciju Hrvatske: 

– Hrvatska ima odlične igrače, srebrni su sa zadnjeg SP-a. Poštujemo svog suparnika, imam veliko poštovanje prema hrvatskoj reprezentaciji. Dosta je snalažljiva kao momčad, lako se prilagođava različitim situacijama te stilovima igre. Oni su uporni, čvrsti i dosljedni. 

SUDI NAM MAROKANAC S AMERIČKOM PUTOVNICOM

08:31

Susret se igra na stadionu Al Janoub, koji prima 40 tisuća gledatelja, a glavni sudac je Marokanac s američkom putovnicom Ismail Elfath

Vatrenima je sudio samo jednom, u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu smo poraženi sa 0-2 na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018. Na ovom SP-u vodio je susret Brazila i Kameruna, te Gane i Portugala. 

– Ima malu mrljicu na ovom SP-u, a to je onaj skandalozan penal na Ronaldu, rekao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Qatara

DVIJE PROMJENE U SASTAVU

08:23

Prema posljednjim informacijama iz Katara, izbornik Zlatko Dalić sprema dvije promjene u odnosu na ogled s Belgijom u posljednjoj utakmici grupne faze. Zbog viroze najvjerojatnije od prve minute nećemo gledati Bornu Sosu, na njegovo bi mjesto trebao uskočiti Borna Barišić, što je najavio i sam izbornik.

– Ako Sosa ne može tu je Borna Barišić koji kvalitetno radi i može ga dostojno zamijeniti. Odigrao je puno utakmica za reprezentaciju i mi mu vjerujemo, objasnio je Dalić.

Druga promjena u sastavu bi trebala biti u napadu, Marko Livaja bi trebao preseliti na klupu, a priliku od prve minute po prvi put na prvenstvu trebao bi dobiti Bruno Petković

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?