Klix o Kravici: Neprocjenjivo blago naše zemlje

Sarajevski Klix.ba, jedan od najčitanijih medija u Bosni i Hercegovini napisao je osvrt na ljepote Kravice u kojem ističu kako je riječ o pravom bogatstvu naše zemlje.

Evo što Klix piše o Kravici:  

Vodopad Kravica na rijeci Trebižat u Ljubuškom koji slovi za jedan od najljepših prirodnih fenomena u Evropi, predstavljen je kao jedna od turističkih destinacija u FBiH kroz kampanju ”Biraj srcem, biraj BiH” koja donosi videosnimku jedinstvene ljepote.

Mnogi ga uspoređuju sa slapovima Nijagare, jer svojom ljepotom oduzima dah s obzirom da izgleda nestvarno i mami turiste iz cijelog svijeta.

Jedinstvenu prirodnu ljepotu je izgradila voda rijeke Trebižat, prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru., a za brojne posjetitelje je jedna od najljepših prirodnih atrakcija upravo vodopad Kravica koji je prepoznatljivi simbol Ljubuškog i Hercegovine.

Ovaj fenomen prirode je pod zaštitom države, a projekt kojim je predstavljena ova “oaza u kamenu” kao jedna od turističkih destinacija Federacije Bosne i Hercegovine, podržalo je i Federalno ministarstvo turizma.

Jedan od najatraktivnijih prirodnih fenomena Bosne i Hercegovine, vodopad Kravica i slapovi širine oko 120 metara predstavljaju jedinstven prizor i unikatnu lokaciju za kupanje što je prepoznao i magazin Time Out. Na njihovoj listi najspektakularnijih lokacija za kupanje na svijetu, Kravice su se našle na 12. mjestu ove godine, što dodatno potvrđuje neprocjenjivo blago naše zemlje.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?