Modrić: Vidjeli smo zašto je Japan pobijedio Njemačku i Španjolsku

Kapetan Vatrenih Luka Modrić priznao je da hrvatski nogometaši nisu odigrali kako znaju protiv Japana te je odao priznanje sjajnom Dominiku Livakoviću, piše hrt.hr.

– Ne možemo bez drame, Presretni smo. Jako teška utakmica protiv jako neugodne ekipe, vidjeli smo da nije slučajno da su pobijedili Nijemce i Španjolce. Vrlo su trkačka i fizička ekipa. Nije nam bilo lako. Nismo bili na našem nivou, ali imali smo u prvom dijelu dvije-tri jako dobre šanse. Da smo to zabili, možda bi išlo u boljem smjeru za nas, ali došli smo do penala, gdje je Livi bio čudesan, rekao je Modrić.

Što se promijenilo na poluvremenu?

– Nismo igrali kako treba. Ušli smo u utakmicu dosta dobro, ali na kraju poluvremena nismo bili pravi i zabili su nam. Na odmoru smo se dogovorili da se dignemo puno više gore i promijenimo način igre. Odlučili smo se na centaršuteve, imali smo Petkovića i Budimira, poslije Livaju. Radili smo im tu dosta problema, imali neke šanse. Jako teška utakmica, ali najbitnije da smo u četvrtfinalu, rekao je kapetan.

Priznao je da prolazak na penale podsječa na put u Rusiji prije četiri godine:

– Da, podsjeća na Rusiju. Skidamo svima kapu, ali pogotovo Liviju, koji je obranio tri penela i pokazao kakav je golman, svaka mu čast. Vidjet ćemo tko nas čeka, Koreja ili Brazil. Nogomet je nepredvidljiv, svašta se može desiti. Tko god dođe sretni smo da smo tamo. Vjerujem da ćemo biti na boljem nivou nego danas. Četvrtu utakmicu već igra ista ekipa, nije to lako podnijeti, ali imamo sad četiri ili pet dana gdje ćemo se pokušati što bolje rekuperirati.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?