Dalić: Nemojte nikad podcijeniti Hrvata

– Teška utakmica, borbena, kvalitetna, mislim da smo dobro odigrali. Baš kako je to trebalo s ovim protivnikom. Velika je stvar ući među osam. Čestitam dečkima, rekao je izbornik Zlatko Dalić za HRT nakon što je Hrvatska u osmini finala boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Japan s 3-1 (1-1), piše hrt.hr.

– Tijekom prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo onda sami sebe doveli u probleme s kratkim dodavanjima na sredini terena koja su omogućila Japancima protunapade, a nama unijela nervozu. Nakon toga smo primili gol iz prekida što nam se dugo vremena nije dogodilo i morali se ‘čupati’. Dogovorili smo se kako nema više tih kratkih dodavanja i da pokušamo više preskakati igri. Kad god smo to napravili, došli smo u izglednu situaciju, dodao je Dalić.

Gotovo nestvarno zvuči podatak kako je hrvatska reprezentacija od posljednjih osam susreta u fazi na ispadanje na velikim natjecanjima čak sedam puta igrala produžetke, a pritom četiri puta pucala jedanaesterce.

– Protivnik je u najavama govorio kako će mu biti lako s Hrvatskom, ali nikad nemoj Hrvata podcijeniti. Tko god je to napravio, na kraju je požalio. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni i vrijedni. Idemo do kraja!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?