Pobjednički ritual nastavljen, FIFA odobrila da zastava dođe i na stadion!

Pobjednički ritual se nastavlja, navijačka zastava još je jednom razvučena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Jutro uoči susreta osmine finala protiv Japana, hrvatski su navijači ispred hotela naše reprezentacije ponovo razvili veliku navijačku zastavu. Njezino razvlačenje na plaži hotela Hilton Doha postao je tako pobjednički ritual. Ovaj put skraćena je na 30-ak metara kako bi danas mogla i na stadion.

Prvi put zastava je razvučena prije utakmice s Kanadom kada su navijači pripremili iznenađenje Vatrenima. Izbornik Zlatko Dalić bio je jedan od rijetkih koji je znao za to iznenađenje. Vidno emotivan spustio se među navijače i gotovo svakom pojedinačno pružio ruku.

“Ovo nam je trebalo,” rekao je tada izbornik svjetskih doprvaka. Slično se ponovilo i prije utakmice protiv Belgije. Zastava je zavijorila plažom, navijači su otpjevali navijačke pjesme i tako još jedanput pružili potporu Vatrenima.

– Ovo je postao ritual prije svake utakmice, nema ga smisla sada prekidati. Zastava je donijela sreću reprezentaciji pa smo našim igračima željeli još jednom pružiti podršku uoči važne utakmice, izjavio je Bruno Dobrinić iz Crikvenice.

U hrvatskom stožeru također žele da se ta priča nastavi, momčad je izolirana u hotelu i dolazak navijača pojačava igračima osjećaj podrške. Ovaj put među navijače su se spustili Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Lovro Majer. Lovren je podijelio mnogo autograma i selfija.

Među navijačima koji su došli pružiti potporu Vatrenima bio je i Zagrepčanin Robert Holjevac, koji je 100 posto slijep. Međutim, to ga nije spriječilo da već godinama uživo prati utakmice hrvatske reprezentacije. Bio je u Portugalu, Poljskoj, Moskvi. Bio je i u Nürnbergu 2006. na posljednjoj utakmici Hrvatske i Japana koja je završila 0:0.

– Vjerujem da ćemo ih danas pobijediti, bolji smo, rekao je Holjevac.

– Gledam utakmice na svoj način, upijam zvukove, atmosferu. Prijatelji mi prenose što se događa na terenu i uživam u svakoj minuti, dodao je Holjevac koji je istaknuo da ne propušta ni utakmice Dinama.

Dado Čor, jedan od najzaslužnijih za priču o zastavi koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004., posljednjih je dana imao mnogo posla. Zastava se rasparala na nekoliko mjesta pa su je on i nekolicina prijatelja nosili po Souq Waqifu do krojača kako bi je ponovno sašio.

Slične probleme imali su i u Rusiji, a najveći show bio je u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašila dijelove zastave.

– Pronašli smo je na ruskom Njuškalu, rekli su tada sa smiješkom. Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslu uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimale brojne TV kuće i fotoreporteri.

Ovaj put spasio ih je jedan Indijac. Našli su ga u jednoj od prodavaonica na Souq Waqifu. Prvo su je sašili, a dan poslije skratili na 30-ak metara kako bi mogla i na stadion. Dečki su dobili dozvolu iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kako bi je razvukli tijekom intoniranja himne.

– Čovjek je mislio da imamo neku malu zastavicu, a kada je shvatio da je dugačka 200 metara primio se za glavu. Međutim, uspjeli smo i danas bi se trebala pojaviti na tribini stadiona Al Janoub, dodao je Dobrinić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?