Hrvatska reprezentacija usrećila baku Katu u Argentini

Slavilo se u Kataru, Hrvatskoj ali i u argentinskom gradu Cipollettiju gdje je jedna 87-godišnja žena čvrsto držala hrvatsku trobojnicu prateći napete jedanaesterce s Japanom, pa preplavljena emocijama dočekala pobjedu, piše pogled.ba.

“Kakvu mi je samo sreću pružila Hrvatska! Bilo je jako teško, ali pobjeda je ostvarena, i to je najljepše od svega”, rekla je Catalina Kniss za lokalne novine LM Neuquen.

“Noćas ću nazdraviti uz malo vina, a onda neka dođe Brazil. Ne bojim se”, dodala je u svom domu u središnjoj Argentini.

Hrvatska je u ponedjeljak navečer u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru odigrala 1-1 s Japanom, a zatim je boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila četvrtfinale. U petak će igrati s peterostrukim svjetskim prvakom Brazilom.

Catalina Kniss
Foto: LM Neuquen / –

Catalina, koja je burno proslavila svaku obranu vratara Domagoja Livakovića, za tjedan dana će napuniti 87 godina. Kaže da nije mogla niti zamisliti da će doživjeti da njena Hrvatska, iz koje je otišla dok je imala godinu i pol, zaigra u finalu Svjetskog prvenstva.

“Nisam vjerovala da ću dočekati jedno finale s Hrvatskom kao što je bilo ono 2018. godine protiv Francuske. Sada bi bilo lijepo da opet budemo ondje”, ističe gospođa Kata, kako ju ondje zovu. Nasmiješena i okružena unucima drži u ruci repliku pehara namijenjenog pobjedniku Svjetskog prvenstva.

Catalina je rođena u mjestu Velika Mlinska pored Bjelovara, na sjeveru Hrvatske.

U Argentini živi oko 300.000 Hrvata i njihovih potomaka, procjena je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, pa je to zemlja Južne Amerike s najbrojnijom hrvatskom zajednicom.

Catalina bi htjela da se u polufinalu Svjetskog prvenstva susretnu Hrvatska i Argentina, pa da i tu utakmicu pogleda s unucima i praunucima pred televizorom. Srce će im tada biti podijeljeno, napominje.

“No to je nogomet. Potrebno ga je živjeti s veseljem, pa neka pobijedi bolji”, kaže Catalina.

“A bude li to Hrvatska bit će još ljepše”, zaključuje.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?