Majka Dominika Livakovića: Dugo u noć sam plakala od sriće!

Dramu s jedanaestercima na kraju dvoboja Hrvatske i Japana pratila je i najuža obitelj sjajnog Dominika Livakovića, piše hrt.hr.

Otac Zdravko poručio je da je ponosan na svojega sina, a majka, inače smirena žena – osim kad gleda Dominika – bila je, kaže, nervozna ali svejedno sigurna da ćemo pobijediti.

– Osjećaji su mi se iz stotinke u stotinku miješali, smijala sam se, plakala, plakali smo na glas svi ko da je neko umra a ne, mislim, ne mogu opisati, do dugo u noć sam plakala, ali od sriće, nek plačem i dalje na taj način, briga me, rekla je Dominikova majka Manuela.

S Dominikom se, uz suze i smijeh istovremeno, čula nakon utakmice:

– Ne znam, to je to, to je moja ljubav, moje dite.

A baka Mirjana? E, to je već druga priča. Ona utakmice ne gleda jer su Dominika jednom odnijeli na nosilima s igrališta, a to bakino srce nije moglo podnijeti.

– On je u Privlaci mislim dosta bio sa mnom i didom i stalno je po travi mojoj igra nogomet, na što sam se ja ljutila. Zašto ste se ljutili? Ljutila sam se jer mi je uništava travu i cvijeće, kaže baka Mirjana uz osmijeh.

I dok ulicama Zadra i Hrvatske vlada ludilo i euforija nakon ulaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, na Stanovima – tišina.

Stadion na Stanovima je mjesto na kojem su ponikli svi veliki zadarski nogometaši – Modrić, Vrsaljko, Erlić, Subašić i posljednji nogometni heroj Livaković.

Bivši sportski novinar Bernard Paleka Dominika je uvrstio u svoju knjigu.

– Dominik je oblikovan, formiran u vrlo bitnim godinama kao vratar u Zadru, a svoju nadgradnju stekao je u Zagrebu u Dinamu i reprezentaciji. Golemi potencijal, vrhunski sportaš i pravi čovjek kojemu ne vidim kraja, kaže Paleka.

Prvi trener vrataru hrvatske reprezentacije u školi koju je utemeljio čuveni zadarski nogometni vratar i pedagog Jakov Pinčić.

– Dominik kao Dominik tvrdoglav, uporan, radan, pošten i prije svega izuzetno prihvaćeno dijete, kaže prvi Dominikov trener Josip Miočić.

Majčino i bakino srce veliko ko Hrvatska.

– Da bude takav kakav je cijeli život i da doživljava uspjeh kakav je doživio jučer, kaže Dominikova baka. A baku treba slušati!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?