Livaković o Brazilu: Najvažnije je kakvi ćemo biti mi

U junaka pobjede nad Japanom prometnuo se Dominik Livaković, hrvatski vratar koji je s tri obranjena jedanaesterca odveo Vatrene u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, piše hrt.hr.

Livaković je novi junak hrvatske nogometne reprezentavcija, a zbog sjajne predstave protiv Japanaca proglašen je i igračem utakmice. 

– Najvažnije je da je momčad sretna, da smo prošli dalje i napravili velik rezultat, da se narod veseli. Idemo utakmicu po utakmicu, trudit ćemo se. Svaka je utakmica za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu velika, idemo dalje dokle ide.

Utakmica je, kaže, bila izuzetno teška. Japanci su igrali dobar presing te su bili vrlo disciplinirani. 

– Pokazali smo da smo mi veći samuraji. Nisam mislio da će biti lagano, pobijedili su dvije velike reprezentacije.

Otkrio je i da je izbornik Zlatko Dalić ništa nije htio prepustiti slučaju zbog čega je reprezentacija tijekom jučerašnjeg treninga vježbala jedanaesterce.

– Mislim da sam ih danas dobro branio, zadovoljan sam. Jedanaesterci su ipak lutrija i ovi su otišli na našu stranu. Naravno, analizirali smo ih prije utakmice, a neke sam obranio po osjećaju. Prošao mi je cijeli život kroz ove jedanaesterce, ali sada se moram koncentrirati na novu utakmicu, rekao je Livaković.

Na kraju se osvrnuo i na potencijalnog protivnika naše reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

– Brazil je odlična momčad, mislim da su igrački najviše pokazali. Analizirat ćemo i njih, ali najvažnije je kakvi ćemo biti mi i kako ćemo stajati na terenu, zaključio je Livaković. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?