Infantino: Nogomet je postao još globalniji

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino izjavio je kako je natjecanje po skupinama na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kataru bilo “najbolje ikad” zbog broja iznenađenja kao i geografske rasprostranjenosti reprezentacija koje su se plasirale u osminu finala, piše hrt.hr.

– Rezultati iz prvog kruga natjecanja pokazuju kako nogomet postaje još globalniji sport o čemu svjedoče porazi svjetskih prvaka Argentine, Španjolske, Njemačke, Brazila i Francuske od reprezentacija iz Afrike, Azije i Sjeverne Amerike, kazao je Infantino.

Čelni čovjek FIFA-e osobno je nazočio svim utakmicama osmine finala, kao i velikom broju susreta u natjecanju po skupinama s obzirom na malenu udaljenost između stadiona.

– Ovo prvenstvo se igra na prekrasnim stadionima u fantastičnoj atmosferi, a utakmice su donijele odlične golove, nevjerojatno uzbuđenje i iznenađenja. Više ne možemo govoriti o malim i velikim momčadima. Razina igre je vrlo, vrlo ravnopravna. O tome svjedoči i kako su prvi put svi kontinenti imali svoje predstavnike u osmini finala, dodao je Infantino.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?