Eden Hazard objavio da više neće igrati za Belgiju

Eden Hazard danas je objavio kako odlazi u reprezentativnu mirovinu. 31-godišnji krilni napadač odlazi nakon debakla njegove reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, piše hrt.hr.

Hazard tako neće nastupati za svoju zemlju u nadolazećim kvalifikacijama za Euro, te će se nakon 14 godina reprezentativne karijere posvetiti oživljavanju one klupske u Real Madridu. 

– Danas okrećem novu stranicu. Hvala vam za svu ljubav, bezrezervnu podršku. Hvala vam za sve trenutke sreće koje smo skupa proživjeli od 2008. godine. Danas sam odlučio da okončam reprezentativnu karijeru. Nove generacije su spremne, nedostajat ćete mi puno, napisao je Hazard u objavi na društvenim mrežama. 

Tamošnji mediji prenose kako je Hazard o svojoj odluci razgovarao sa suigračima odmah nakon utakmice s Hrvatskom, a sada je to objavio i cijelom svijetu. 

Belgijac je debitirao kao 17-godišnjak protiv Luksemburga u studenom 2008., upisao je 126 nastupa, zabio 33 gola i dodao 36 asistencija. Kao kapetan je svoju zemlju predvodio 56 puta. 

S Belgijom je došao do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji gdje je izgubila od prvaka Francuske, a zatim je u borbi za treće mjesto pobijedila Englesku.

Ovo je drugi veliki udarac za Belgiju nakon odlaska dugogodišnjeg izbornika Roberta Martineza

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?