Jugaši prvi finalisti Kupa

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Kupa Hrvatske, nakon što su u srijedu u Zagrebu u prvom polufinalnom dvoboju završnog turnira svladali Mladost sa 12-9 (2-2, 5-5, 3-0, 2-2), piše hrt.hr.

Polovicu pogodaka za pobjednike, čak njih šest, postigao je Loren Fatović. Četiri puta je mrežu pogodio Marko Žuvela, a po jednom su se u strijelce upisali Maro Joković i Matias BiljakaToni Popadić je obranio 11 od 18 udaraca.

Najbolji strijelac Mladosti bio je David Mijić sa tri gola. Po dva su postigli Maroje Gluhaić i Marko Jelača, a po jedan Dario Rakovac i Ivan Vrbnjak. Jerko Jurlina je imao šest obrana.

Dubrovčani su opravdali ulogu favorita, iako je momčad pod vodstvom Zorana Bajića u drugoj četvrtini imala dva gola prednosti (6-4). No, nakon minute odmora, koju je zatražio Vjekoslav Kobešćak, Dubrovčani su zaredali s tri pogotka. Na poluvremenu je rezultat bio 7-7.

No, u trećoj četvrtini Mladost je ostala bez pogotka pa je Jug AO serijom 4-0 došao do nedostižne prednosti. Zagrebačka momčad je u zadnje tri minute uspjela ublažiti poraz.

Dubrovčani će se za prvi trofej u novoj sezoni boriti protiv pobjednika dvoboja splitskog Jadrana i šibenskog Solarisa. Utakmica je na rasporedu u 19 sati, također uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Finale na bazenu uz Savu na rasporedu je u četvrtak s početkom u 19 sati.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?