Vaterpolisti Jadrana se pridružili Jugu u finalu Kupa

Vaterpolisti splitskog Jadrana i dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja drugu godinu zaredom borit će se za naslov pobjednika Kupa Hrvatske na završnom turniru kojem je domaćin Zagreb, piše hrt.hr.

Jug je u prvom polufinalu svladao zagrebačku Mladost sa 12-9 (2-2, 5-5, 3-0, 2-2) uz šest pogodaka Lorena Fatovića i četiri gola Marka Žuvele, slomivši otpor domaće momčadi u drugom poluvremenu.

Drugo polufinale je bilo još izjednačenije, jer je rezultat uoči zadnje četvrtine bio 7-7, da bi na kraju Jadran svladao šibenski Solaris sa 13-8 (3-3, 3-1, 1-3, 6-1).

Za branitelje naslova Jerko Marinić Kragić je postigao četiri pogotka, a po dvaput su mrežu zatresli Luka Bukić i Antonio DuževićIvan Marcelić je imao devet obrana.

Strijelce Solarisa su sa po dva gola predvodili Jerko Penava i Borna Sirovec, a vratar Marin Šparada je sakupio 10 obrana.

Finalni dvoboj na bazenu uz Savu na rasporedu je u četvrtak od 19 sati.

Jadran će pokušati obraniti naslov osvojen prošle godine, što je tom klubu bio prvi trijumf u domaćem Kupu, dok će Dubrovčani u rekordnom 27. finalu tražiti put prema 15. naslovu, a prvom nakon 2018.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?