Tite: Želimo brzo zabiti gol kako bi nam poslije bilo lakše

Brazil ulazi u četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske prepun samopouzdanja nakon što je Selecao uvjerljivo slavio protiv Južne Koreje u osmini finala, piše hrt.hr.

Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite preuzeo je Selecao u lipnju 2016. godine nakon što je Dunga dobio otkaz zbog loših brazilskih nastupa na Copa America. Prije toga vodio je Corinthians, Palmeiras, Gremio, Atletico Mineiro te još niz klubova.

Nakon što je Brazil pod njegovim vodstvom ispao u četvrtfinalu posljednjeg SP-a u Rusiji od Belgije (1-2), Tite je bio izložen kritikama. Tada se pravdao kako je imao samo dvije godine kako bi složio momčad. No, sada nema mjesta isprici. Brazilska javnost želi šesti naslov.

– Pun sam očekivanja, ali fokusiran. Vrijeme je da dođemo do finala i budemo prvaci. Na prošlom Svjetskom prvenstvu bio sam izbornik zbog drugih okolnosti. Sada sam imao priliku odraditi cijeli četverogodišnji ciklus, kazao je Brazilac prije početka turnira.

Dan uoči utakmice poručio je kako poštuje aktualne svjetske doprvake.

– Imamo razne vještine, dobra smo momčad, uporni smo, a da bi došli do uspjeha, želim da moji igrače ponove ono što su dosad činili. Onaj koji će biti bolji proći će dalje, kazao je Tite u prepunoj dvorani press centra.

Silno je bila posjećena brazilska novinarska konferencije. Naravno, najviše je bilo brazilskih kolega, ali i iz ostatka svijeta, te mala skupina hrvatskih novinara.

– Imaju dobar vezni red, jako su iskusni. Imaju puno iskustva na europskom i svjetskom prvenstvu, što o moramo cijeniti. Što se tiče ritma, želimo brzo zabiti gol, kako bi nam kasnije bilo lakše, dodao je njegov pomoćnik Cleber Xavier.

Zanimljivo, najviše pitanja brazilskom strategu su upućena zbog njegovog plesa prilikom proslave pogotka protiv Južne Koreje koju je dio medija opisao kao omalovažavanje suparnika.

– Ovo nije moja momčad, ovo je brazilska reprezentacija. Neću vam držati lekcije iz povijesti i kulture, kako se veselimo i radujemo. To ću ostaviti po strani, poštujemo svakoga. To je dio kulture, ne znači da mi nekoga ne poštujemo. Mislim da se radi o povezanosti s mladima. Osjećam određenu povezanost s igračima. Bitna je cijela slika, igrači su najvažniji. Mi smo ovdje kako bi ih podupirali.

Odgovorio je i na pitanje kako je Alex Sandro.

– Ne znam kako odgovoriti na to pitanje, vidjet ćemo nakon treninga. Neymar je imao ozbiljniju ozljedu, dodao je poželjevši Peleu brzi oporavak.

– Želimo mu sve najbolje, on je svima nama inspiracija, poručio je na kraju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?