Neymar dijelio autograme na treningu, Tite se igrao s unucima

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je danas slobodno igračima nakon teško izborene pobjede protiv Japana. Naši protivnici u četvrtfinalu Brazilci ipak su odradili otvoreni trening u svom kampu na Al Arabi stadionu, piše hrt.hr.

Na treningu je bilo 10 igrača i dva golmana, dok su prvotimci dobili slobodno. Jedino je Alex Sandro trenirao odvojeno.

U jednom trenutku uz teren su se pojavili Neymar i Richarlison, a kasnije i Alisson, no najveća brazilska zvijezda, nakon što je podijelila nekoliko autograma, se ubrzo povukla u utrobu stadiona Al Arabi.

Brazilski novinari uvjereni su kako je Neymarov gležanj super, liječnici su odradili sjajan posao što se i vidjelo u susretu protiv Koreje u kojem je upisao pogodak i asistenciju.

-Neymar radi razliku u ovoj momčadi. I kada nije u najboljoj formi on daje jednu dimenziju više brazilskoj reprezentaciji, kazao je Bruno Marinho, novinar O Globa.

Trening je trajao oko 45 minuta, zanimljivo bio je otvorene za medije, pa se pojavila se i velika skupina brazilskih navijača koji su pratili kako vježbaju njihovi ljubimci.

Radilo je žestoko i intenzivno, a na kraju je odigrana utakmica pet na pet na jednoj trećini terena u kojoj su se istaknuli dvojac iz Manchester Uniteda Fred i Anthony.

Nevjerojatan je i interes medija i fotoreporeportera. Uz brojne brazilske kolege, stigle su brojne novinarske ekipe sa svih strana svijeta, od Japana, Danske, do SAD i brojnih južnoameričkih zemalja.

Na koncu treninga igrači su neko vrijeme dijelili autograme, Alisson se zabavljao sa svojom djecom igrajući nogomet, Fred se klincima dodavao, dok su se izborniku Titeu unuci vješali oko vrata. Naime, njegov 33-godišnji sin Matheus Bachi je pomoćni trener u reprezentaciji.

Brazilski izbornik Tite u svom stožeru ima deset analitičara i pomoćnih trenera koju mu pomažu na putu do šeste svjetske titule.

Jedan od asistenta Thomaz Koerich rekao je za portugalski Globo.com kako su četiri člana prisutna na stadionima protivničkih utakmica kako bi snimali pokrete i detalje koji nisu vidljivi u tv prijenosima ili se kamere na njima kratko zadržavaju.

Koerich je naglasio kako je “in loco” analiza jednako važna kao i videozapisi prikupljeni kamerama ili dronovima.

-Na stadionu možemo analizirati taktička ponašanja koja ponekad nisu vidljiva na tv snimkama. Ne propuštamo niti jedan detalj tog trenutka, objasnio je Koerich.

Otkrio je kako analitičari na stadionima promatraju stvari poput visine linije obrane kada protivnik ima loptu i igra li visoko ili ne.

Prije utakmica, igrači dobivaju i kratke video zapise, specifične za njihove pozicije. 

-Lijevi bek će, primjerice, dobiti kratki video s karakteristikama protivničkog desnog krila, s kojim će se “sudarati” tijekom utakmice.

Zanimljivo, jedina reprezentacija koju nisu “skautirali” prije turnira bio je Kamerun od kojeg su izgubili u zanjem kolu u skupini.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?