Dalić o Brazilu: Želimo dalje i još više!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru za emisiju Qatara uoči četvrtfinalnog ogleda s Brazilom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, najavio je što možemo očekivati u petak od 16 sati, piše hrt.hr.

Izbornik je malo izgubio glas. 

– Sve je u redu, malo sam prehlađen, bit će sve dobro. Spremni smo, istaknuo je u razgovoru za HRT.

Hrvatska je među osam najboljih na svijetu, a u petak će se sučeliti s glavnim favoritima za naslov, ekipom Brazila.

– Ovo je sjajan uspjeh hrvatske reprezentacije, nijedna država u povijesti, manja država, da je jedno Svjetsko prvenstvo bila te da se iduće ponovno plasira. To je Hrvatska napravila, sjajno, fenomenalno, s jednom novom generacijom. Ovo je jedan jako dobar rezultat, navodi izbornik te dodaje da nas očekuje jedna velika utakmica, možda jedna od najvećih nakon Francuske u Moskvi.

– Veliki protivnik, velika utakmica. Volio bih da je to bilo u finalu, ali, evo, malo je uranilo. 

Izbornik ponavlja da je Brazil favorit i najbolja momčad na Svjetskom prvenstvu prema onomu što su pokazali. 

– Sjajna reprezentacija, agresivna, moćna, potentna. Mi ćemo se probati suprotstaviti i dat ćemo sve od sebe. 

Analizirajući nastupe Brazila u Kataru, Srbija i Švicarska, dakle, europske reprezentacije poput Hrvatske, u dijelovima utakmice su se dosta dobro držale protiv Seleçaa.

– To je bila grupna faza, nije bilo toliko pritiska za prolazak dalje. Ovo je ipak na ispadanje. Bit će drukčija utakmica, puno veća angažiranost i borbenost s njihove strane, smatra izbornik Dalić.

– Moramo biti disciplinirani, pokušati biti blizu igrača. Ako im daš prostora, može biti puno problema. Ne znaš od kuda prijeti opasnost. Neymar, Vinicius, Raphinha… No kada mi imamo loptu, moramo igrati i ne bojati se jer je to njima onda problem.

Prisjetio se pobjede nad Argentinom od 3:0 u Rusiji, ističući da bi volio da se način igre pokuša ponoviti i protiv Brazila.

– Čvrsti blok i onda da loptu kada uzmemo da je čuvamo, da je brzo ne izgubimo. Ako ne osvoje loptu u par sekundi, onda i oni imaju problem.

Dodaje ako Borna Sosa dobro prođe na treningu, da će se vratiti u prvih jedanaest.

– Tko god da igra, ne treba mu nikakav motiv osim Brazila. Idemo uživati u nogometu, idemo napraviti još jedan uspjeh, dobar rezultat. Da i ne prođemo, ostaje ponos i sreća te kapa dolje dečkima. Ali, mi želimo dalje i još više, zaključuje. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?