Hrvatska NIKADA nije izgubila u izvođenju penala na Svjetskom prvenstvu

Nakon što su nogometaši Hrvatske kao veliki pobjednici izašli iz nove drame na svjetskom prvenstvu, tako što su u četvrtfinalu je Hrvatska pobijedili Brazil nakon jedanaesteraca 4-2 (1-1, 0-0), mediji izvlače brojne zanimljive statistike.

ESPN piše kako Hrvatska nikad na Svjetskim prvenstvima nije ispala na penale.

Navodi se kako su i današnjim uspjehom dokazali da su Hrvati mentalni kraljevi snage i kako ne gube utakmicu nakon produžetaka ili penala.

Zanimljiv komentar dao je novinar Telesporta Luka Kostić.

„Hrvatska nije nogometna reprezentacija. Hrvatska je znastvena fantastika, nezaustavljiva sila iz druge dimenzije, kolektiv jedanaestorice koji se na nogometnom terenu, kad god igra veliku utakmicu, transformira u organizam za kojeg ne vrijede zakoni fizike i biologije. Kako drugačije objasniti činjenicu da je Hrvatska, koja je protiv Japana imala najstariju momčad u nokaut fazi svjetskih prvenstava još od 2006., protiv Brazila — ovog Brazila, navodno nezaustavljivog Brazila — istrči kontru u 103. minuti, nakon više od sat i pol vremena trke i borbe. Kontru u kojoj Bruno Petković izbaci dvojicu profesionalnih braniča kao da igra rekreativno na Krugama i stvori možda i najbolju hrvatsku šansu na turniru. Kako objasniti da nakon toga, tek nekoliko minuta kasnije, Hrvatska primi gol, u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka, nakon možda i najboljeg individualnog momenta ovog prvenstva, ali svejedno izbori penale? Hrvatska u 116 minuta nije napravila gotovo pa ništa na terenu, a onda je, u 116., iz prvog i jedinog udarca unutar okvira, zabila gol koji joj je donio raspucavanje. I onda, naravno, pobjeda. Čini mi se da su svi koji iole prate reprezentaciju bili potpuno sigurni tko će slaviti nakon penala. Danska i Rusija 2018., Japan i Brazil 2022. Penali, penali, penali i penali. Koga briga za sreću kada si drugi puta zaredom u polufinalu svjetskog prvenstva. Ni Isaac Asimov ne bi napisao bolju kratku priču“, napisao  je Kostić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?