Vrgorac: Žena upala autom u vodu kraj granice, policajci je spašavali čamcem, veslali rukama da dođu do nje

Posljednjeg vikenda u studenom na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su djelatnici Postaje granične policije Vrgorac poduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti.

Policajci su na kraju uspješno spasili život žene koja je automobilom sletjela s ceste i upala u vodu u polju Jezero u blizini Vrgorca, neposredno uz granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Žena nije znala objasniti gdje se nalazi, no policajci su je ozbiljno pothlađenu pronašli tristotinjak metara nizvodno.

Do nje su došli čamcem, i to veslajući daskama i vlastitim rukama.

‘U subotu 26. studenog 2022. godine u 5.20 sati policijska službenica u Postaji granične policije Vrgorac zaprimila je informaciju od DVD-a Vrgorac da ih je nazvala nepoznata ženska osoba te da je na nepoznatom području vozilom sletjela s ceste, da je vozilo upalo u vodu i da traži pomoć. Šef smjene u policijskoj postaji zaprimio je informaciju o mogućoj lokaciji mobitela i to je bio početni trag’, opisali su akciju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

‘Odmah su na teren, u polje Jezero, upućene dvije policijske ophodnje na način da pokušaju locirati ženu. Zbog velikih oborina navedeno područje bilo je poplavljeno i pristup otežan, također je u tom trenutku bio mrak, što je odmagalo locirati ženu koja je trebala pomoć. Šef smjene je stupio u kontakt sa ženskom osobom koja je bila u panici i strahu. Kako bi se umirila i dovela u stanje da se može od nje dobiti konkretne informacije, rekli su joj kako se na terenu nalaze policijski službenici, da pokušavaju doći do nje te da surađuje s policijskim službenicima koji za njom tragaju na terenu’, nastavljaju iz splitske policije.

Potom su se policajci služili rotacijskim svjetlima na svojim vozilima, megafonom i bljeskalicama na mobitelu. Ženu su na koncu locirali policajci PU dubrovačke – i to na stablu, okruženu dubokom vodom, otprilike 300 metara nizvodno od mjesta na kojem je vozilo upalo u vodu.

‘Kako bi što prije pomogli pothlađenoj osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla i koristeći se rukama i komadima daske doveslali do ženske osobe, pomogli joj ući u čamac te sa sebe dali dijelove odore kako bi je utoplili. Osoba je čamcem prevezena na sigurno te predana djelatnicima HMP-a koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na daljnji pregled’, završetak je ove uspješne policijske akcije.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?