Brazilski mediji: “Kraj sna”, “Brazil plače…”

“Kraj sna”, “Brazil plače”, “Fatalna pogreška” – naslovi su glavnih brazilskih medija osvanuli u petak o eliminaciji Brazila na jedanaesterce protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022, piše AFP, prenosi hrt.hr.

Stranica GloboEsporte osudila je “kraj sna o hexi (šestici)”, aluziju na šesti naslov svjetskog prvaka koji Brazilu bježi 20 godina.

– Otkako je osvojio svoj peti trofej 2002., Seleçao je eliminiran svaki put kad se suočio s europskom momčadi, prisjetio se ovaj ugledni portal.

Prije razočarenja u Kataru protiv Hrvata, Brazil je već izgubio u četvrtfinalu od Francuske (0-1) 2006., Nizozemske (1-2) 2010. i Belgije (1-2) 2018.

Godine 2014. Seleçao, koji je igrao kod kuće, ponižen je sa 7-1 protiv Njemačke u polufinalu, nakon što je u prethodnom kolu pobijedio Kolumbiju.

– Fatalna pogreška Brazila: kako smo mogli postići gol u protunapadu, kada smo vodili pet minuta od kraja produžetka?, kritizirao je Paulo Vinicius Coelho, jedan od najuglednijih sportskih kolumnista iz Brazila, na GloboEsporteu.

Vijesti UOL-ove stranice dospjele su na naslovnicu s fotografijom Neymara, koji je otvorio pogodak tijekom produžetaka, briznuvši u plač, uz naslov: “Brazil plače”.

Većina komentatora bila je vrlo kritična prema izborniku Titeu, na dužnosti od 2016., koji je već nekoliko mjeseci prije Svjetskog prvenstva najavio odlazak s mjesta.

– Ovaj put je Neymar bio najmanje kriv od svih. Krucijalne pogreške napravio je Tite, stoji na stranici R7.

Dnevni list Estado de S. Paulo ukazao je na “sedam Titeovih grešaka”, optuživši ga da nije “praktično ništa promijenio” od eliminacije protiv Belgijaca u Rusiji 2018. godine.

– Neymar je najbolji strijelac jedanaesteraca Seleçaa. Zašto nije pucao prvi?, pitaju se posebno novine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?