Dalić: Nemoguće je ovo što radimo, a Juranović je “satrao” Viniciusa

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru za HRT osvrnuo se na četvrtfinalnu utakmicu i pobjedu protiv Brazila nakon jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu u Kataru, piše hrt.hr.

– Praktički perfektna utakmica, baš sve kako smo se dogovorili, tako smo i odigrali. Imali smo i sreću kad je trebalo te Livija na golu. Imali smo nekih problema prije utakmice, Oršić je imao virozu, a Livaja je dobio temperaturu pa nije igrao. Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Drugi put u četiri godine. Nemoguće je ovo što mi radimo. Zaista sjajno. Puno hvala dečkima na ovome što su napravili. Igrali su odlično. Cijeli turnir igramo sjajno, sad smo u polufinalu. Moramo ostati ponizni i razmišljati o polufinalu. Moramo zaboraviti na Brazil, rekao je Dalić u razgovoru za HRT s Edinom Mahmuljinom te dodao:

– Ne možeš se puno otvoriti protiv Brazila, zamjene su nam donijele izjednačujući gol. Odigrali smo sjajno, mogu samo čestitati dečkima i zahvaliti navijačima koji su bili u manjini na tribinama.

Ponovno su odlučili jedanaesterci i briljirao je Dominik Livaković na vratima.

– Imam osjećaj da se Livakovića boje, ali i mi smo svaki penal tako mirno izveli. Postali smo “Kraljevi penala”. Gledao sam ih mirno, sve se poklopilo sjajno. Uživamo i mi i svi naši navijači diljem svijeta. Sve ćemo napraviti da napravimo još jedan korak dalje, kazao je Dalić.

Hrvatski izbornik odlučio je posebno izdvojiti jednog igrača.

– Da ja biram igrača utakmice, to bi bio Josip Juranović. Fantastično! “Ubio” je Viniciusa do kraja, satrao ga je i u fazi obrane i u fazi napada. Oni su ga zamijenili jer se nije vidio na terenu, a Jura je gazio na terenu, sprintao neumorno… Ako moram ja reći, igrač utakmice je hrvatska nogometna reprezentacija, a pojedinac je Josip Juranović.

Sada slijedi polufinale Svjetskog prvenstva.

– Polako ćemo se proveseliti i idemo dalje. Neka naši ljudi uživaju i neka budu uz nas. Šteta što ih malo. Već sam prije rekao da je ovo prvenstvo za odabrane, ali mi igramo iz inata za one koji nisu uz nas.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?