Diljem Hrvatske slavi se pobjeda nad Brazilom

Nakon što je Hrvatska pobijedila Brazil i ušla u polufinale Svjetskoga nogometnog prvenstva, spontano i iskreno slavlje zaokupilo je ulice hrvatskih gradova, ali i kafiće u kojima se u najvećem broju pratila utakmica, piše hrt.hr.

Ulice Zagreba spontano su se napunile navijačima nakon nogometne pobjede. Građani mašu zastavama, pjevaju navijačke pjesme, a bez sumnje slavlje će se produžiti kasno u noć.

U užem centru grada, tisuće ljudi izašli su nakon pobjede proslaviti veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.

Spontanim zagrljajima, ponekom bakljom, mašući hrvatskim zastavama i navijačkim rekvizitima. Građanima, izgleda, ne smeta lagana kiša i relativna hladnoća.

Manji broj njih bio je nakon završetka utakmice i na Europskom trgu, gdje se na velikom ekranu i na otvorenom pratio napeti dvoboj Hrvatske i Brazila.

No, slavlje se nakon pobjede prelilo na glavni zagrebački trg, gdje su tisuće navijača uglavnom samostalno, ali i uz pomoć uličnih orkestara, podizati atmosferu, u izostanku nekog većeg službenog navijačkog programa.

Unatoč hladnom vremenu, jedan mlađi navijač pobjedu je proslavio kupanjem u fontani Manduševec.

U drugim uglovima centra, iz kafića se čuju navijačke pjesme, a građani se uz stihove poput onih “neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta” već pripremaju za nastavak prvenstva.

Pomalo zakrčenim gradskim prometnicama, čuju se zvukovi truba, vijore se zastave, a sve se čini da će se ulazak u polufinale slaviti čitavu noć, kao i u drugim hrvatskim gradovima i mjestima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?