Messi: Hrvatska je jako dobra, bit će to vrlo teška utakmica

– Bit će vrlo teška utakmica s Hrvatskom u polufinalu, rekao je Lionel Messi nakon slavlja Argentinaca nad Nizozemskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Gaučosi su plasman među četiri najbolje reprezentacije svijeta izborili tek nakon jedanaesteraca protiv Nizozemaca u dvoboju u kojemu su do vodili 2:0 do 83. minute. S dva gola Wouta Weghorsta (83, 90+11) otišlo se u produžetke, a nakon penala polufinale protiv Hrvatske izborili su Argentinci. 

– Argentina je među četiri najbolje reprezentacije na svijetu jer ovi igrači pokazuju da znaju igrati svaku utakmicu s istom željom i jednakim intenzitetom. Pun sam veselja i sreće. Nismo morali ići na produžetke ili penale, ali morali smo patiti. Prošli smo i to je impresivno. Ne možete postaviti tako lošeg suca za utakmicu ovakve veličine. Vjerujem da se FIFA mora pobrinuti za to, rekla je argentinska zvijezda te se osvrnula na polufinalni dvoboj protiv Hrvatske koji se igra 13. prosinca. 

– Hrvatska? Bit će to vrlo teška utakmica. Hrvatska je dokazala da je jako dobra, vidjeli smo da, ako ih pustimo da igraju, imaju jako dobre igrače koji znaju s loptom, posebno u veznom redu, rekao je kapetan Argentine. 

U redovima Nizozemaca razočaranje.

– Puno smo vježbali penale i dobro nam je išlo… do večeras. Jako boli, pogotovo jer je to bila utakmica koja se preokretala za nas. Ja sam promašio penal. Moj udarac je bio snažan, ali možda je mogao biti malo više u kut. Takve se stvari nažalost događaju u nogometu. Imali smo vjere da ćemo proći, da ćemo nastaviti s ovom grupom momaka. Nažalost, nije išlo, jako sam tužan i razočaran, rekao je nizozemski kapetan Virgil van Dijk.

Izbornik Nizozemske Louis van Gaal smatra da će teško preboljeti ovaj poraz.

– Cijelu godinu treniramo penale i unatoč svemu ne uspijevamo. Šteta. Kao trener želim imati sve pod kontrolom, zato sam tražio od igrača da izvode penale u svom klubu, svi su to radili. Ali ako promašiš dva, nećeš više pobijediti. Ovakav poraz jednostavno ne možeš preboljeti. Bilo je upitnih sudačkih odluka, ali ne dopuštam tvrdnju da smo izgubili zbog suca, rekao je Van Gaal. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?