Modrić se nada naslovu: Želimo napraviti korak više

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je u razgovoru za španjolske novine Marca da se nada kako će Hrvatska napraviti korak više u odnosu na prvenstvo prije četiri godine kada je bila poražena u finalu, piše hrt.hr.

– Teško je ovo usporediti s 2018., tada smo ispisali povijest, no sada to želimo ponoviti. Nadam se da ćemo napraviti korak više, izjavio je 37-godišnji igrač Real Madrida nakon četvrtfinalne utakmice u kojoj je Hrvatska na jedanaesterce pobijedila Brazil.

Hrvatska, koja je 2018. godine izgubila u finalu 2-4 od Francuske, u utorak će igrati polufinale s Argentinom.

– Osjećaj je nevjerojatan. Jako smo sretni što smo opet u polufinalu, rekao je Modrić, strijelac pogotka tijekom raspucavanja jedanaesteraca s Brazilom.

Prvi udarac s bijele točke promašio je 21-godišnji Rodrygo, Modrićev suigrač iz Real Madrida s kojim ima posebno prisan odnos.

– Već sam ga nastojao ohrabriti, jako. Žao mi je zbog njega, ali zadovoljan sam zbog pobjede svoje zemlje, rekao je Modrić.

Rodrygo se u srijedu uoči utakmice obratio Modriću preko Twittera napisavši ‘Vidimo se, tata’. Uz Lukino ime objavio je srce te fotografiju na kojoj su zagrljeni u dresu Real Madrida.

Modrić, pak, mladog Brazilca naziva ‘sinom’. Tako su se počeli međusobno nazivati nakon što su ustanovili da je stvarni Rodrygov otac samo godinu dana stariji od Modrića.

– Jednom, kada smo pričali o mom ocu, Modrić je saznao da je moj otac samo godinu dana stariji od njega. Začudio se, te me upitao: ‘Samo godinu dana? Onda me, dakle, trebaš poštovati jer bih ti ja mogao biti otac’. Od tada me počeo zvati ‘sine’ a ja njega ‘tata’, ispričao je Rodrygo jednom prilikom u Madridu u obraćanju medijima.

Modrić od ljeta 2012. godine igra za španjolskog prvaka Real Madrid te je njegov najstariji igrač s ugovorom do 30.lipnja.

Tijekom razgovora za Marcu nije htio govoriti hoće li igrati za Hrvatsku nakon Svjetskog prvenstva.

– Vidjet ćemo… ne znam. Trenutačno sam usredotočen na Svjetsko prvenstvo, ne gledam dalje od toga. Vidjet ćemo što će biti nakon polufinala, odgovorio je kapetan Vatrenih.

Hrvatska i Argentina odigrat će polufinalnu utakmicu u utorak u 20 sati po našem vremenu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?