“Tajna kontinuiranih uspjeha Vatrenih je u skladu i harmoniji”

Koja je tajna fantastičnih kontinuiranih uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije? Pokušali su odgovoriti Anton Samovojska i Tomislav Ivković, piše hrt.hr.

U čemu je tajna Vatrenih?

– To je ljubav prema dresu koji nose. Kad se dotaknemo nekih reprezentacija, u ovoj regiji samo Hrvatska ima takav nacionalni naboj. Bez uvrede, mi smo 30 godina ispred drugih u svemu tome. Kad odu neki igrači, uvijek se netko novi pojavi. Ne smijemo zaboraviti hrvatske trenere, koji su vodili prijašnje i ove generacije, sve ovo što se dešava za njih je normalno, stalno su pod pritiskom i zato odgovaraju drugačije nego prije, kaže Ivković.

Anton Samovojska smatra da je tajna u nevjerojatnoj harmoniji:

–  Pitali smo se zašto baš oni, VlašićPetkovićOršić, ulaze u igru, jer nisu pokazivali ništa tako veliko do tad. No tu akciju su odigrali stvarno savršeno. No ta akcija za gol je počela prije nego što je Oršić primio loptu, počela je na našoj korner crti. Pazite, FIFA ima više članica od UN-a, 211, a mi smo među četiri najbolja na svijetu. To je fenomenalno, nevjerojatno, da Hrvatska na dva SP-a zaredom igra u dva polufinala. Ima velikih momčadi, fenomenalna Mađarska koja je 1938. igrala finale, pa 1954. opet finale SP-a, kad je bila apsolutno najbolja i nevjerojatno izgubila finale s Njemačkom, a gdje su danas Mađari? Takvu sudbinu su doživjele i druge velike zemlje. No kod nas je situacija fenomenalna. Njemačka ima četiri milijuna registriranih nogometaša, a mi manje stanovnika. I danas smo igrali perfektno. Tajna je u skladu, harmoniji u toj momčadi, koja se diže i raste u fantastično zdravoj atmosferi, nema remetilačkih čimbenika. Ne može se dogoditi, evo recimo u utakmici s Japanom, debelo prije kraja izađu Modrić i Kovačić, a nitko se ne buni. To je posebna, baš posebna reprezentacija, kaže Samovojska.

Livaković savršen, Lovren čudesan

– Fantastičan Dalićev niz traje od onih utakmica s Ukrajinom. No vratio bih se na današnju utakmicu, Juranović je uništio Viniciusa, no “uništili” smo još dvojicu brazilskih napadača, smatra Samovojska.

– Nema jezika na svijetu kojim bi mogli reći kako se osjećamo. Po mome je Livaković bio savršen, Lovren čudesan, Gvardiol danas nije briljirao, no ova utakmica donijela mu ja iskustvo nakon kojeg će biti još bolji. Svi, ali posebno ova trojica, naša tri veznjaka, su kontrolirali ritam i sveli Brazil na “mali broj okretaja”. Događale su se stvari o kojima će se jednom snimati film o hrvatskoj reprezentaciji. Ovo nisu normalne stvari, ovo su čudesne stvari. Želim da momčad uživa u ovome, dodao je Ivković.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?