Argentinci trenirali bez Messija

Za razliku od Zlatka Dalića koji je Vatrenima dao slobodno nakon pobjede protiv Brazila i ulaska u polufinale Svjetskog prvenstva, Argentina je nakon slavlja protiv Nizozemske trenirala u svom kampu na katarskom sveučilištu, piše hrt.hr.

Prvi put otkako smo na arapskom tlu temperatura se tijekom dana spustila ispod 20 stupnjeva. Zbog laganog vjetra morale su se nositi jakne. Malo po malo, zima dolazi na Bliski istok.

Tako su i argentinski igrači trenirali u dugim majicama. Argentinski izbornik Lionel Scaloni imao je na raspolaganju sve igrače izuzev Lionela Messija koji je trenirao prema posebnom programu.

Igrači koji su u petak igrali protiv Nizozemske vozili su bicikli, dok su ostali normalno trenirali. Lionel Scaloni je hodao s jedne na drugu stranu i sve snimao.

U argentinskom kampu okupilo se mnoštvo novinara, sve je naravno, najviše zanimalo gdje je najveća zvijezda “Gauča”. Neki su samo zbog Messija stigli u kamp. No, ovoga puta nisu ga uspjeli snimiti.

Argentina je uz Brazil reprezentacija koju su strani mediji najviše prate na prvenstvu, a ulazak u polufinale SP-a dodatno je probudio interes “sedme sile”.

“Gauči” imaju veliku i glasnu podršku i na tribinama. Argentinci su među najbrojnim navijačima na ovom World Cupu.

– Na tribinama očekujem više od 10.000 Argentinaca, kazao nam je kolega Hernan Santiago Castillo iz Teleartea.

– Mi smo slični, ne po igračima već po glavi. Vi ste imali mnogo problema u životu, mi smo imali problema, različitih, ali osjećaj je da smo vrlo slični po karakteru. Ako nas pobijedite, molim vas osvojite naslov prvaka. I vi i mi igramo sa srcem, a na ovakvim turnirima je važnije srce, nego noge, poručio je.

Argentina će protiv Hrvatske biti oslabljena neigranjem braniča Marcosa Acune i Gonzala Montiela koji imaju po dva žuta kartona. Acunina prirodna zamjena trebao bi biti Nicolas Tagliafico. Argentinske kolege smatraju kako će Scaloni pokušati limitirati Modrića tako što će ga čuvati veznjak Atletico Madrida Rodrigo De Paul.

Otkrili su nam i kako je dan nakon utakmice u argentinskom kampu obiteljsko okupljanje. Stoga će se vrata Sveučilišta u Dohi ponovno otvoriti kako bi primili rodbinu svakog od članova. Messiju, kao i uvijek dolazi supruga Antonela Roccuzzi s troje djece i cijelom obitelji.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?