Dalić je uoči Svjetskog hodočastio u Međugorje: “Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov!”

„Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov! U tebe se Gospodine uzdam “, napisao je Zlatko Dalić na svojem Instagram profilu prije početka Svjetskog prvenstava u Kataru kada je išao na tri dana dugo hodočašće u Međugorje.

Objavio je tada sliku ispred kipa Gospe u Međugorju, a o svom zavjetu tada nije htio puno pričati.

Sada njegova reprezentacija čudesno prolazi protivnike na Svjetskom prvenstvu, na penale su izbacili Japan i Brazil, pa se mnogi pitaju ima li tu pomoći s neba, kao što je jučer objavio jedan Youtuber koji je bio u Međugorju u isto vrijeme kada je Dalić stigao tamo.

Inače, Dalić o svom putu u Međugorje nije htio puno pričati, kako je kasnije rekao za HRT, to je bio njegov zavjet i privatna stvar, nije to htio davati u javnost.

Međutim, kada je krenuo pješačiti od Livna do Međugorja, stalno je sretao ljude na putu koji su se rado fotografirali s njim te je ta priča brzo procurila u medije.

Hercegovački portali su stalno pisali kako je Dalić viđen kako pješači prema Međugorju, fotografiran je u Prisoju na Buškom jezeru gdje se družio s oduševljenim prolaznicima, prije nego je stigao u Međugorje, Dalić je prošao i kroz Ljubuški, točnije selo Lipno, a s tamošnjim mještanima se rado fotografirao i popričao, a sve su to mediji bilježili i objavljivali.

Inače, Dalić je već u nekoliko navrata svjedočio javno vjeru, a o svom odnosu s Bogom nedavno je progovorio na Krku uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

“Puno puta sam rekao i ponovit ću: vjernik sam i uzdam se u dragog Boga da će nam vratiti ono što radimo i kako radimo te da na taj način pokušamo ostvariti uspjeh. Međutim, ako taj uspjeh izostane, važno je dati sve od sebe i igrati za domovinu i s ponosom nositi hrvatski dres”, istaknuo je Dalić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?