Japanski milijarder odabrao je K-pop zvijezdu i DJ-a za putovanje na Mjesec

Japanski milijarder Yusaku Maezawa otkrio je u petak da će K-pop zvijezda TOP i DJ Steve Aoki biti među osam putnika koje planira povesti na putovanje oko Mjeseca sljedeće godine na jednoj od SpaceX raketa Elona Muska, piše hrt.hr.

Maezawa je kupio sva mjesta na prvom putovanju na Mjesec, na kojem se radi od 2018. i koje će uslijediti nakon njegova putovanja svemirskom letjelicom Sojuz do Međunarodne svemirske stanice (ISS) na 12-dnevni boravak prošle godine.

Odabir je objavio Maezawa na Twitteru i na web stranici #dearMoon Project.

Modni tajkun i njegovi pratitelji postat će prvi putnici SpaceX-ovog leta pokraj Mjeseca dok komercijalne tvrtke, uključujući Blue Origin Jeffa Bezosa, ulaze u novo doba svemirskih putovanja za bogate klijente.

Misija na SpaceX-ovoj letjelici Starship trebala bi trajati osam dana od lansiranja do povratka na Zemlju, uključujući tri dana kruženja oko Mjeseca, dolaskom na 200 kilometara od mjesečeve površine.

Iako je let bio planiran za 2023., suočava se s odgodama zbog testiranja letjelice i njezinih raketa.

Poput kolege milijardera Muska, Maezawa ima želju za promocijom i zaljubljen je u Twitter. Pohvalio se da drži Guinnessov svjetski rekord za post s najviše retvitanja, kada je ponudio novčanu nagradu od milijun jena (7300 dolara) za 100 osoba koje ga prenesu.

Maezawa je koristio stranicu za mikroblogiranje kako bi regrutirao osam putnika iz cijelog svijeta da mu se pridruže na putovanju na Mjesec, rekavši da se prijavilo milijun ljudi.

TOP, umjetničko ime Choi Seung Hyuna koji se probio s K-pop grupom Big Bang, među odabranim je putnicima, zajedno s Aokijem, japansko-američkim glazbenikom i DJ-em čiji je otac osnovao lanac restorana Benihana.

– Osjećam veliki ponos i odgovornost što sam postao prvi korejski civil koji ide na Mjesec, rekao je TOP u videu objavljenom nakon objave.

Indijski glumac Dev Joshi također je među odabranima za skupinu koja se uglavnom sastoji od umjetnika i fotografa.

Američka olimpijka Kaitlyn Farrington i japanska plesačica Miyu rezervne su putnice.

Maezawa (47) je u ponedjeljak najavio novosti o lunarnoj ekspediciji, tvitajući da je održao online sastanak s Muskom i da priprema “veliku objavu o svemiru”.

Maezawa se obogatio osnivanjem internetske modne trgovine Zozo Inc 3092.T.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?