Pobjeda Holdener, Ljutić sedma

Švicarska skijašica Wendy Holdener pobijedila je u slalomu Svjetskog kupa u talijanskom Sestriereu, čime je ostvarila petu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu, piše hrt.hr.

Bila je to druga slalomska pobjeda za 29-godišnju Holdener u karijeri, ali i ove sezone, jer je ranije slavila u američkom Killingtonu.

Nakon prve vožnje je Holdener bila druga, no drugi ‘lauf’ je odradila sjajno i proslavila pobjedu. Vodeća nakon prve vožnje, Slovakinja Petra Vlhova (+0.70), skliznula je na treće mjesto, dok je druga na kraju završila Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.47) koja ostaje čekati jubilarnu pedesetu slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri.

Zrinka Ljutić je bila odlična šesta nakon prve vožnje, a jednako je dobro obavljala posao i u drugoj vožnji, sve do donjeg dijela. Tada je izgubila veliku prednost te je u cilj ušla kao treća.

Nakon što su se i one najbolje spustile niz stazu Ljutić je završila kao sedma, s 1.14 sekundom zaostatka za pobjednicom. Ranije u sezoni bila je i sedma u finskom Leviju.

Leona Popović je nakon 15. mjesta u prvoj vožnji dodatno nazadovala te je utrku završila na 18. mjestu. Imala je ukupni zaostatak od 3.63 sekunde.

U slalomu su vodeće Holdener i Shiffrin s 325 bodova. Popović je osma te ima 108, dok je Ljutić na 11. mjestu i ima 88 bodova.

U ukupnom redoslijedu vodi Shiffrin s 385 bodova ispred Holdener (366) i Vlhove (340). Popović je na 20. mjestu, dok je Ljutić na 29. poziciji.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?