Pogledajte put Hrvatske do polufinala SP-a

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je ispisivati povijest svjetskih prvenstva te je nakon spektakularne pobjede nad Brazilom ušla u treće polufinale najvećeg nogometnog natjecanja na svijetu, gdje će se u utorak s Argentinom boriti za finale, piše hrt.hr.

Vatreni su prvenstvo otvorili prije 19 dana kada su odigrali 0:0 protiv fantastične reprezentacije Maroka, koja je nakon rušenja Španjolske i Portugala izborila polufinale s Francuskom. 

Nakon uvodnog remija Modrić i društvo razbili su Kanadu s 4:1 unatoč početnom šoku i primljenom golu u drugoj minuti. U zadnje kolo smo ušli s četiri boda i s činjenicom da ne smijemo izgubiti, a protivnik je bila Belgija, jedna od najboljih reprezentacija svijeta, koja je trebala sva tri boda. Nakon velike borbe i sjajne predstave naših reprezentativaca u obrani Vatreni su uspjeli sačuvati svoj gol te s ukupno pet bodova zauzeli drugo mjesto u skupini F. 

Čekao nas je pobjednik skupine E, a u senzacionalnom raspletu to je bio Japan, momčad koja je srušila i Njemačku i Španjolsku. Iznimno neugodna reprezentacija, tehnički i trkački izuzetno sposobna mučila je Vatrene te povela pred kraj prvog poluvremena. U produžetke nas je odveo Perišić, a onda se u raspucavanju s bijele točke ukazao čudesni Dominik Livaković s tri obrane i odveo nas u četvrtfinale. 

Plasman među osam najboljih bio je veliki uspjeh, ali nakon toga je slijedila apsolutna senzacija na prvenstvu, Vatreni su nakon još jedne velike drame produžetaka i penala uspjeli srušiti prvog favorita za naslov – Brazil. 

Kako je izgledao put Vatrenih među četiri najbolje reprezentacije na svijetu pogledajte na videu ispod. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?