Pokrenut disciplinski postupak protiv Argentine i Nizozemske

Međunarodni nogometni savez (FIFA) otvorila je disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Nizozemske zbog rekordnog broja žutih kartona na njihovom susretu četvrfinala Svjetskog prvenstva igranom u petak, piše hrt.hr.

Teatralni španjolski sudac Antonio Mateu ukupno je pokazao čak 18 žutih kartona, po osam žutih su dobili igrači obje reprezentacije, nizozemski branič Benzel Dumfries je i “pocrvenio”, ali tek po okončanju dvoboja, a požutjeli su i argentinski izbornik Lionel Scaloni te njegov pomoćnik Walter Samuel.

Iako je njegova Argentina na kraju slavila boljim izvođenjem 11-eraca na suđenje se požalio i kapetan “gauča” Lionel Messi, koji je i sam požutio i to zbog prigovora.

– Ne želim govoriti o suđenju jer bih mogao biti kažnjen, ali ljudi su vidjeli što se dogodilo, rekao je Messi.

Dosadašnji rekord po broju žutih kartona na jednoj utakmici SP-a bio 16, a postavljen je na dvoboju Portugala i Nizozemske u osmini finala 2006. Ta utakmica ipak i dalje drži rekord po ukupnom broju kartona, jer je tada ruski sudac Valentin Ivanov pokazao i četiri crvena kartona, pa je ukupno čak 20 puta posezao u džep.

Argentina će u polufinalu u utorak u 20 sati igrati protiv Hrvatske na stadionu Lusail.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?