“Protiv Argentine s istom postavom kao protiv Brazila”

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u 20 sati igra protiv Argentine za finale Svjetskog prvenstva u Kataru. S najnovijim informacijama iz Dohe u Dnevnik HTV-a javio se Marko Šapit, piše hrt.hr.

Osjećaj slavlja protiv Messija i njegovih suigrača našima je dobro poznat od prije četiri godine na putu do ruskog finala i bilo bi ga lijepo ponovno iskusiti. 

– Teško je uspoređivati te dvije utakmice. Ovdje u Dohi preostale su samo četiri reprezentacije, od one 32 koje su krenule u ovu avanturu zvanu Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Među njima je i Hrvatska, drugo svjetsko prvenstvo zaredom. To i dalje zvuči toliko nevjerojatno da jednostavno moramo i dalje ponavljati, da se ne bi slučajno probudili iz ovog sna koji svi živimo. Teško je vući neke paralele osim ova dva čarobnjaka s desetkama na leđima u čijem ćemo međusobnom dvoboju ponovno i sutra uživati i vjerujem, s istim ishodom na kraju, sa slavljem Hrvatske. 

S treninga naše reprezentacije stižu dobre vijesti, svi su spremni, svi su bili na treningu. I oni koji su dobivali nešto malo poštede poput Gvardiola Brozovića, na današnjem treningu bili su u punom pogonu. Umor je sigurno prisutan, čak i da nije bilo ovako naporno kao što je bilo u dvije prethodne utakmice, bilo bi tog umora, ali umor u polufinalu jednostavno ne može biti faktor koliko je to važna i velika utakmica.

Za očekivati je da će Dalić u polufinalni dvoboj s Argentincima krenuti s istom početnom postavom koja je krenula protiv Brazila. To znači da bi Kramarić ponovno bio u vrhu napada, a na desnoj strani bi od prve minute krenuo Pašalić.

Što se pak Argentinaca tiče, možemo ih usporediti s Brazilcima i reći da igraju još čvršće, agresivnije i energičnije. Ima tu i nekih “ne-nogometnih” stvari, ali naši su i na to spremni. Po talentu su jako blizu Brazilcima. Čim imate Messija u svom sastavu, ne možete zaostajati za nikim na svijetu, pa tako ni za Hrvatskom, iako je Messi igrao i prije četiri godine u Rusiji, pa znamo kako je završilo, sa sjajnih, velikih 3:0 za Hrvatsku. No, to je bila tek jedna utakmica grupne faze, ali utakmica u kojoj je pobjeda Hrvatskoj dala zalet za ono što je kasnije napravila u Rusiji. Ovdje vjerujemo ponovno u pobjedu i odlazak u novo finale, rekao je Šapit. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?