Argentina se divi Messiju, a slave kao da su već prvaci

Nogometna groznica zahvatila je Argentinu nakon što su “Gauči” šesti put u povijesti izborili finale svjetskog prvenstva, piše hrt.hr.

“Ahora nos volvimos a ilusionar” (Sada ponovno počinjemo vjerovati), poruka je većine argentinskih medija i navijača nakon polufinalnog slavlja protiv Hrvatske.

U dosadašnjih pet finala, Argentina je dva puta otišla do kraja (1978, 1986), a tri puta je poražena u finalu (1930, 1990, 2014).

Tisuće Argentinaca izašlo je na ulice kako bi proslavilo plasman u finale, a slavilo se kao da je Argentina već osvojila naslov.

– Nevjerojatan je osjećaj izboriti finale, pogledajte ovo slavlje. Ovo je nevjerojatno, to je neizmjerna radost. Ovo se ne može objasniti, kazao je jedan navijač ispred Obeliska, središnjeg mjesta proslave u Buenos Airesu.

Deseci tisuća navijača okupilo se oko kultnog spomeniku u središtu Buenos Airesa. Uz brojne zastave, baklje i dimne bombe, vikalo se “Vamos, vamos, Argentina, vamos vamos, a ganaar!”, “Meees-si, Meees-si”.

Nedjeljno finale bit će posljednja Messijeva prilika da osvoji Svjetsko prvenstvo. Premda je u klupskoj karijeri osvojio sve što se može osvojiti, u dresu reprezentacije ima tek Copa America 2021. Već ima jedan poraz u finalu, 2014. od Njemačke, a sada novu priliku ponoviti uspjeh koji je ostvario Diego Maradona 1986.

– Dugo smo čekali da se ovo ponovi. Godinama smo tugovali za izgubljenim finalima, ali evo nas opet, novo finale. Sretan sam i uzbuđen, dodao je jedan navijač.

Predsjednik Alberto Fernandez pohvalio je “nevjerojatno Svjetsko prvenstvo ove reprezentacije, koje nam je pokazalo da se do slave može jedino zajedno kao momčad”.

Argentinske novine La Nacion pišu kako su “Gauči izborili finale s čarobnim Messijem i snagom Juliana Alvareza”.

– Kapetan se podredio momčadi i postigao prekrasan gol, navodi La Nacion.

List Clarin piše kako je Argentina sada na korak od vječnosti.

– Nogometna euforija konačno je zahvatila Argentinu. Zemlja je na nogama, prenosi argentinska državna televizija.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?