Svjetski mediji: “Hrvatska nije uspjela dešifrirati Messijevu igru”

Argentina je jučer srušila snove Hrvatskoj u borbi za finale Svjetskog prvenstva u Kataru, a unatoč kontroverznom suđenju, svjetski mediji najviše ističu Lea Messija i njegvu fantastičnu predstavu pred preko 80 tisuća gledatelja na stadionu Lusailu, piše hrt.hr.

Iako je nakon utakmice kazao da mu to nije bila najbolja izvedba, svjetski mediji su bili impresionirani potezima koje je pokazao u polufinalu.

– Messijev genij doveo je Argentinu do finala Svjetskog prvenstva, napisao je britanski The Guardian.

Daily Mail piše kako je “Messi odigrao je još jednu zapanjujuću izvedbu.”

BBC navodi kako “jedna od najromantičnijih nogometnih priča i dalje živi.”

– Lionel Messi je osvojio gotovo sve moguće nagrade i trofeje, ali još nije osvojio SP. U dobi od 35 godina, igrač kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena ima posljednji pokušaj ulaska u povijest.

– Argentina razbila Hrvatsku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva, piše španjolski El Pais.

– Izvanzemaljac zvani Messi, Hrvatska, koja je do polufinala došla uz podršku najbolje obrane turnira, nije uspjela dešifrirati Messijevu igru, piše AS.

– Argentina je pobijedila sa 3-0 plašljivu i krhku Hrvatsku, koja je pokleknula pred superiornim Messijem koji je plesao na lusailskoj travi, istoj onoj na kojoj će se igrati finale, komentar je Marce koja navodi treći argentinski gol kao poseban detalj utakmice.

– Ako vam je nedostajao okvir za priču, već ga imate. U trenutku kada je Gvardiol zaveslao u suprotnom smjeru od plaže, more ga je progutalo. Leo je krenuo prema završnici i dok je Hrvat shvatio prijevaru lopta je već bila u petercu.

– Momčad ga voli, on im vraća potezima koji stvaraju povijest. Argentina je zaslužila biti u finalu Svjetskog prvenstva, piše Folha iz Sao Paula, 

Brazilski O Globo istaknuo:

– Argentina je učinila ono što Brazil nije mogao, neutralizirala je Hrvatsku i napreduje. 

– Njegov san poprima oblik, napisao je francuski L’Équipe, dodajući kako smo kod trećeg gola vidjeli “Messijevu ludu vožnju protiv Gvardiola.”

– Albiceleste su lako pobijedili Hrvatsku i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva 2022., naslovio je Le Monde, dok je meksički list El Universal imao naslov: Argentina razbila Hrvatsku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Kataru 2022..

Jedne od najuglednijih talijanskih novina, La Gazzetta dello Sport, odlučila se za naslov “Maramessi “, te slikom Juliána Álvareza i Lionela Messija.

– Messi i Alvarez show. Messijev genij, Alvarezov osjećaj za gol: Argentina srušila Hrvatsku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Messi nikada nije bio toliki Maradona. Messi je spektakl. Još jedna njegova bajka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?