U ZOO-u na Paliću: leopard usmrtio ženku, a zmija majmuna

U dva bizarna incidenta Zoološki vrt na Paliću pokraj Subotice na sjeveru Vojvodine ostao je bez dvije dragocjene životinje perzijske leopardice i majmunice tamarinke koje su usmrtili također stanari toga životinjskog prebivališta, objavila je Radiotelevizija Vojvodine (RTV), prenosi hrt.hr.

Leopardicu Miciku usmrtio je njezin mužjak Simba, a majmunica je stradala od pitona koji je uspio pobjeći iz terarijuma.

Timaritelj i veterinar gotovo tri mjeseca pratili su ponašanje ovih dvaju leoparda. Nisu pokazivali znake agresije, ali kao što u prirodi to i biva, mužjak je prilikom parenja najprije ozlijedio, a zatim, vjerojatno ponesen instinktom, i usmrtio ženku. Sve se dogodilo vrlo brzo, izjavila je za RTV direktorica ZOO vrta na Paliću Sonja Mandić.

U drugom incidentu, mrežasti piton dug oko metar i pol vješto je svladao brave, pobjegao iz terarijuma i pronašao put do kaveza u kojoj je bila tamarinka, vrsta malog majmuna, težine između 350 i 400 grama.

Mi smo ga vrlo brzo stavili pod kontrolu. Osoblje ga je uhvatilo i smjestilo u drugi terarijum. Nažalost, to je bilo prekasno za majmunicu, navela je direktorica.

Tako je ZOO vrt na Paliću, kako prenosi RTV, unatoč revnosnoj brizi o dobrobiti životinja i sigurnosti posjetitelja, zbog nesvakidašnje vještine pitona ostao bez majmunice.

A umjesto da dobije mladunče, ZOO vrt je izgubio i ženku leoparda. Njezino tijelo poslano je na obdukciju u Veterinarski institut u Beogradu, a Simba je u volijeri ZOO vrta ponovno – ostao sam, izvijestio je RTV.

Zoološki vrt Palić osnovan je 1950. Raspolaže s više od 150 životinjskih vrsta koje su smještene u pedesetak volijera i objekata, dok se u Prihvatilištu za životinje nalazi više od 800 jedinki.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?