Bjelica nagađa o Dalićevim promjenama za Maroko

Na 22. SP-u još samo dvije utakmice, u subotu od 16 Hrvatska protiv Maroka, a onda u nedjelju Argentina i Francuska odlučuju o naslovu, piše hrt.hr.

– Puno je već napisano, jedna utakmica u kojoj pola sata nije bilo boljeg i onda smo iz dvije situacije primili dva gola i utakmica je krenula u smjeru u kojem je krenula. U nastavku, unatoč pokušaju da izmjenama nešto promijenimo, jednostavno nismo imali snage za okrenuti rezultat. Onda je još Messi pokazao zašto je takav igrač kakav jest. No Argentina je veliki favorit za osvajanje SP-a tako da nije sramota od njih izgubiti, čestitam dečkima na ovom turniru, rekao je o dvoboju Hrvatske i Argentine Nenad Bjelica.

O drugom polufinalu Bjelica kaže:

– Utakmica je bila puno otvorenija, jer je Maroko ganjao 1:0. No pokazali su da su jaka, motorična, kompaktna i dobra ekipa, znaju se braniti, znaju napasti. Na njima se nisu vidjeli veliki tragovi umora i to je ono što malo zabrinjava uoči utakmice s njima u subotu.

Mario Carević ističe da je Maroko prvi put “ganjao” rezultat i pritom pokazao da je itekako opasan:

– Oni su promjenom formacije, ulaskom Amallaha, dobili igrača više u sredini i onda su, pogotovo u prvih 20-ak minuta drugog poluvremena bili kudikamo opasniji. Prvi put su imali negativan rezultat i onda smo vidjeli njihovo novo lice, pokazali su da znaju imati posjed, stvarati šanse i biti opasni iz posjeda, upozorio je Carević.

Ima li Dalić zamjene za Brozovića i Juranovića?

– Imamo 26 kvalitetnih igrača, Stanišić je u nekim utakmicama pokazao visoku kvalitetu, bez Broza nazad će vjerojatno biti Kovačić i Modrić, a ispred njih netko ofenzivniji, možda Majer. Ima dosta kombinacija i opcija, imamo Oršića koji može lijevo, pa Perišića onda i desno, kaže Bjelica. 

– Imamo dobre napadače, Petković je zabio važan gol Brazilu, Livaja Kanadi, Kramarić dva protiv Kanade, znači naši ofanzivni igrači su pokazali da mogu igrati na visokom nivou i treba im vjerovati. Izbornik je rekao da će igrati najspremniji, tako bi trebalo biti makar i možda neki nisu imali minutažu u zadnjih mjesec dana, trebat će puno energije za doći do pobjede, dodao je Bjelica.

– Osobno ne bih puno rotirao, jer nam treba kontinuitet, trebaju dva ili tri nova igrača,  ali ne pet, da ne izgubimo uigranost. Iako mi je jasno da se nakupi umora, kaže Carević.

Znači li dan odmora više Vatrenih nešto?

– Tri ili četiri dana čini razliku. Četvrti dan igrači su već sto posto odmorni, tako da je pet ili šest svejedno, ali četiri je vrednije od tri. Možemo zbog toga biti u određenoj prednosti. Vidjet ćemo. Mene iskreno dosta brine ta njihova glad za pobjedom, stvarno su agresivni, idu čvrsto, muški i u kost, a nama takav način igre baš i ne odgovara. Moramo biti na stvarno visokom nivou da pobijedimo, zaključio je Bjelica.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?