Božićno selo učenika Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek – video

Božićno selo Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek nastalo je radom i trudom velikog broja učenika svih smjerova. S pomoću repromaterijala stvorili su pravi božićni ugođaj u vlastitoj školi i pokazali da je u ovom, najljepšem dobu godine najvažnije zajedničko druženje i kreativno stvaranje.

Božićni kutak izradili su učenici različitih smjerova s istim ciljem- spojiti svoje vještine u adventsko selo u kojem su najvažnije tri jednostavne stvari- druženje, prijateljstvo, timski rad.

Upravo ih je timski rad spojio u vremenu pandemije. Imali su pune ruke posla.

– Cijeli naš razred je radio konstrukciju, konstrukciju jaslica, ograde, radili smo smo još konstrukciju za bor da se stavi na njega i to smo sve radili od materijala koji smo imali u školu, rekao je Toni Kubica, učenik smjera mehaničar poljoprivredne mehanizacije.

– Bilo je dosta zahtjevno i kompllicirano, puno je muke uloženo u to, ali eto isplatilo se, kazala je Ena Sebenji, učenica smjera veterinarski tehničar.

Zanimanja su to od kojih će jednog dana živjeti, a na tome vježbaju već sada jer što proizvedu ili izrade u svojoj zadruzi uspiju i prodati.

– Sijali smo pšenicu i ukrašavali ju kako bi mogli prodavati, radili smo ljutu šokicu, džemove, vino, ocat što je sve naša školska zadruga Agro Vet radila, kazala je Sara Budeš, učenica smjera poljoprivredni tehničar fitofarmaceut.

Jer dok su mladi umovi zaposleni, rezultati će uvijek biti vrhunski.

e-hercegovina.com/hrt.hr

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?