Ugostitelj upao u policijsku zasjedu, krenuo iz BiH švercati duhan, pa ga uhitili…

Više od godinu dana trajala je hajka na 55-godišnjeg I.P.-a zbog sumnje da je jedan od opskrbljivača droge za splitsko područje.

Dolijao je ovog tjedna, kada se osobnim automobilom Audi, zagrebačkih registracijskih pločica, dovezao izravno u zasjedu inspektora Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske.

Na dan uhićenja bio je u BiH te se u poslijepodnevnim satima vratio u Hrvatsku preko graničnog prijelaza u Strmici.

Uputio se prema Kninu, gdje živi u stanu iz kojeg regulira svoje poslove u susjednoj Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pred Kninom su ga dočekali splitski policajci, koji ga imaju na meti od prošle godine. Tada su počeli s uhićenjima kupaca narkotika koje je on opskrbljivao. Pregledom Audija u prtljažniku su vidjeli više paketa rezanog duhana.

Na temelju naloga suda, pretragom je utvrđeno kako ima ukupno 160 kilograma švercanog duhana.

Uhićen je i doveden na kriminalističko istraživanje u Split, gdje se pokazalo kako mu je krijumčareni duhan i kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora tek manji problem.

Zaustavljanje u prometu nije, naime, bilo slučajno, niti je bilo zbog rezanog duhana.

Sumnjiči se i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, kada je na splitskom području prodao veće količine droge u više navrata.

U kaznenoj prijavi je navedeno kako je u rujnu prošle godine prodao jedan kilogram kokaina Juri R. (25). Nadalje, I.P. je u studenome 2021. prodao 27,5 kilograma marihuane Željku S. (30) te u svibnju ove godine 31,5 kilograma Robertu Č. (27) i Juri V. (23).

Svi kupci su u međuvremenu i osuđeni na Općinskom sudu u Splitu. Tako je Jure R. kao kupac kilograma kokaina zbog prodaje osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Kupac marihuane Željko S. dobio je dvije i pol godine zatvora, a Robert Č. i Jure V. po dvije godine zatvora svaki. Dok su njima u tijeku bili kazneni postupci, na kojima su u konačnici proglašeni krivima, njihov opskrbljivač uspješno je izbjegavao lisičine.

Upornost istražitelja se isplatila ovaj tjedan, kada je i on uhićen. Iz policije je doveden pritvorskom nadzorniku, nakon čega je iznio obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?