Bozanić: Benedikt XVI. pokazao kako se postaje vrli Kristov namjesnik na zemlji

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI. da je on, kao nasljednik sv. Petra, za svojega pontifikata pokazivao kako “ponizni radnik u vinogradu Gospodnjem” postaje vrli Kristov namjesnik na zemlji, piše hrt.hr.

– Iz srca i duše uzdiže nam se zahvalnost Bogu što su Katolička Crkva i njezini vjernici mogli na svojem zemaljskom putu imati za predragoga nam hodočasnika, suputnika i duhovnoga oca Josepha Ratzingera papu Benedikta XVI. On je kao nasljednik sv. Petra za svojega pontifikata pokazivao kako ponizni radnik u vinogradu Gospodnjem postaje vrli Kristov namjesnik na zemlji, navodi u okružnici kardinal Bozanić.

Ističe i da je papa emeritus Benedikt XVI. u godinama nakon umirovljenja Crkvu pratio duhovnim očinstvom kakvo povijest ne pamti.

Pozvao je i vjernike na uzdizanje njihovih molitava Bogu za dušu toga velikana vjere katoličke i čovjeka prema kojemu su društva i kulture diljem svijeta gajile veliko poštovanje.

Kardinal Bozanić u okružnici je odredio da se na današnjim misama zahvalnicama na području Zagrebačke nadbiskupije u molitvu vjernika uvrsti i zaziv za pokoj duše pape emeritusa Benedikta XVI.

Također je odredio da se to učini i na svim misnim slavljima 1. siječnja, na svetkovinu Svete Marije Bogorodice te da se u svim župama Zagrebačke nadbiskupije oglase crkvena zvona, u skladu s mjesnim običajima.

Papa emeritus Benedikt XVI. preminuo je danas u 9.34 u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?