Preminula s. Ljubica Bernardica Kovač

Sestra Ljubica Bernardica Kovač iz Posušja, Bosne i Hercegovine, poznata po svojim biljnim pripravcima i čajnim mješavinama koje su pomogle mnogima, preminula je u petak, 6. siječnja. Sestrino ljekovito bilje poznato je diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Njezin rad i zalaganje prate mnoga svjedočanstva ljudi koji su ozdravili od raznih bolesti, piše borak.info.

Sestra Ljubica Kovač rođena je 1939. u Posušju, Bosni i Hercegovini gdje je odrasla, a jedno je od 11-ero djece Petra, rođenog 1914., i Ruže, rođene 1918.

Samostanu Družbe Kćeri Ljubavi Božje pridružila se 1956. godine.

Početkom 80-ih godina roditelji časne sestre Ljubice teško su oboljeli – majka od Parkinsonove bolesti, a otac od teške anemije. Brigu o bolesnim roditeljima preuzela je časna sestra Ljubica. Kongregacija redovnika dopustila je da bude uz roditelje dok potreba traje.

Zahvaljujući njezinim čajnim mješavinama otac je živio još 12 godina, a majka još 15. Sestra Ljubica je 90-ih godina počela pripremati biljne pripravke u kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njezinu pomoć.

Od tada do danas sestra Ljubica Bernardica Kovač neumorna je bila u pružanju pomoći drugima. Bila je i suradnica u HKR-ovoj emisiji “Volim zeleno – ljekovito i začinsko bilje” od travnja do srpnja 2022. godine.

Informacije o sprovodu bit će naknadno objavljene.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?