Loebu i Branchu osma etapa

Francuski relijaš Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) i bocvanski motociklist Ross Branch (Hero motorsports Team Rally) pobjednici su osme etape Relija Dakar, između Ad Dawadimija i Rijada, piše hrt.hr.

Loeb je do svoje ukupno 18. etape na reliju Dakar stigao u vremenu tri sata, 34 minute i 24 sekunde. Drugi je bio Katarac Naser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) sa zaostatkom od dvije minute i 11 sekundi, dok je treći bio Španjolac Carlos Sainz (Team Audi Sport) sa 3:31 minute zaostatka.

Branitelj naslova Al-Attiyah vodi u ukupnom poretku s više od sat vremena ispred Južnoafrikanca Henka Lategana (Toyota Gazoo Racing), dok Brazilac Lucas Moraes (Overdrive Racing) zaostaje više od 80 minuta.

U konkurenciji motociklista etapna pobjeda je pripala Branchu iz Bocvane sa rezultatom tri sata, 46 minuta i 18 sekundi. Drugi je bio Australac Daniel Sanders (Red Bull KTM Factory Racing) sa 3:15 minute zaostatka, a treći je Amerikanac Mason Klein (Bas World KTM Racing team) sa 3:33 minute zaostatka.

U ukupnom poretku Amerikanac Skyler Howes (Husqvarna Factory Racing) vodi sa 13 sekundi ispred Argentinca Kevina Benavidesa (Red Bull KTM Factory Racing) i Kleina.

Natjecatelji u ponedjeljak imaju slobodan dan, a potom slijedi završnih šest etapa do 15. siječnja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?