VIDEO Uzbudljiv prvi dan 4. Ljubuški Outdoor Festivala

Jučerašnjom Memorijalnom utrkom kajacima profesor Žarko Bilić na rijeci Trebižat započeli su sportski izazovi i natjecanja na ovogodišnjem 4. Ljubuški Outdoor Festivalu!  Festival je službeno je otvoren u četvrtak, 23.05. tribinom koja se održala u Kulturnom centru Ljubuški u večernjim satima, dok je u petak, 24.05. započeo sportski dio festivala koji ove godine bilježi najveći broj natjecatelja do sada.  Festival koji na originalan način povezuje i revitalizira kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Hercegovine duž svih natjecateljskih ruta, ove je godine pod sloganom „Odaberi svoju avanturu“ privukao brojne sportaše i rekreativce iz čak 13 država.

Organizatori su jučer, neposredno prije podjele startnih natjecateljskih paketa na platou ispred vodopada Kravica održali i konferenciju za medije na kojoj su najavili sve događaje u okviru LJOF-a 2024. Okupljenima su se obratili  Ante Pokrajčić iz Atletskog kluba Ljubuški, Nikica Vučić, direktor JP Parkovi, Ante Ilić, koordinator LJOF-a, Veronika Pinjuh, direktorica turističke zajednice Ljubuški, Mirko Luburić, ispred Biciklističkog kluba Ljubuški i Marija Mihaljević ispred GSS-a Ljubuški.

Direktor JP Parkovi Nikica Vučić tom je prigodom naglasio: „Ljubuški Outdoor Festival glavninu događanja ima uz vodopad Kravicu, čime je festival postao veliki promotor Kravice i izrastao u festival međunarodnog karaktera.“

Uz natjecatelje iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, na ovogodišnji LJOF stižu natjecatelji iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Ukrajine, Norveške i Libanona, naglašeno je na jučerašnjem druženju s predstavnicima medija.

„Ovo je jedinstven festival i jedinstvena manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ovaj festival puno doprinosi Ljubuškom kao destinaciji aktivnog turizma što se održava povećanjem broja turista iz godinu i godinu. Za vrijeme Ljubuški Outdoor Festivala naši kapaciteti su popunjeni preko 90% što najbolje pokazuje koliko ovom gradu znači ovaj projekat”, kazala je Veronika Pinjuh, direktorica Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Nakon druženja s predstavnicima medija, na prvom festivalskom danu uslijedila je memorijalna utrka kajacima, a potom i dječje utrke na biciklima „Mala Mara“ i „Kids run“.

Prvi dan festivala završen je prigodnim koncertom benda Opća Opasnost i koncertom Glazbene škole Ljubuški.

Rekreativci i sportaši natjecat će se sve do nedjelje, 26.05. u raznovrsnim sportskim disciplinama. Od paragliding natjecanja, trkačkih disciplina, biciklističkih utrka pa sve do street ball 3×3 turnira, uz sportski outdoor sajam, planinarski izlet na Vrlosinj i dodatni besplatni koncert benda Crvena jabuka, natjecatelje i posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti.

Organizatori ovogodišnjeg Ljubuški Outdoor Festivala su  JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala  Džajić Commerce Ljubuški.

Sve informacije potražite na službenoj web stranici:

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?