Ancelotti o svađi s Gattusom: Imali smo osobnih problema, neću sada o tome

Real Madrid i Valencia večeras od 20 sati bore se za finale šanjolskog Superkupa, a osim igranja u Saudijskoj Arabiji, ovaj meč bit će zanimljiv i zbog sudara dvojice trenera. Kraljevski klub vodi Carlo Ancelotti dok ‘Šišmiše’ predvodi temperamentini Gennaro Gattuso, piše hrt.hr.

Ancelotti ima 63 godine, Gattuso je nedavno napunio 45, poznaju se dobro već više od 20 godina, sve je počelo davne 2001. u Milanu. Ancelotti ga je vodio u više od 400 utakmica, skupa su osvojili dvije Lige prvaka, a onda su prije četiri godine odnosi zahladnjeli. 

Ancelotti je napustio klupu Napolija, a na njegovo mjesto došao je upravo Gattuso. Današnjem treneru Reala ta odluka uprave Napolija nije najbolje sjela, zasmetalo mu je što se se po medijima pisalo kako je ostavio momčad u jako lošem stanju, a navodno je Gattuso dogovorio detalje s Napolijem dok je Ancelotti još službeno bio trener.

O tome kakvi su danas odnosi, govorilo se jučer na služenim presicama uoči večerašnje polufinalne utakmice. 

Gattuso priznaje da odnosi nisu idealni, ali da prema svom nekadašnjem treneru ima veliki respekt:

– Odnosi su sada malo… Kada sam ja došao u Napoli, on je taman otišao. Nekoliko mjeseci se u medijima pisalo kako je momčad u lošem stanju zbog Carla. U te dvije godine neke stvari nisu bile dobro urađene, ali ja imam veliko poštovanje za Carla. Pričao sam s njim prije godinu dana i on zna da je za mene odličan trener i osoba. 

Gattuso nije stao s pohvalama: 

– Ancelotti je najbolji trener na svijetu, Carlo zna kako ući u glave igrača, nevezano za taktiku i trenerski stil, on je najbolju upravo zbog toga. Čini se lako, ali nije. 

Ancelotti nije želio pričati previše o odnosu s Gattusom. 

– Imali smo sjajne trenutke skupa, osvojili smo dvije Lige prvaka, uspomene za vječnost. Nakon toga odnosi nisu bili baš idealni uvijek. Imali smo nekih osobnih problema i ne želim pričati o tome. 

Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati večerašnji okršaj nekad velikih prijatelja, a pobjednika čeka borba za trofej s boljim iz ogleda Barcelona – Real Betis. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?